• 19 Iul 2016

Papa Francisc, cu puţine zile înainte de plecarea sa la Cracovia cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, a trimis un video-mesaj tinerilor participanţi la evenimentul intitulat “Împreună 2016”, desfăşurată sâmbătă 16 iulie 2016 la Washington, în Statele Unite.

Iniţiativa cu caracter ecumenic, cum prezintă Radio Vatican, a fost organizată de mişcarea de rugăciune şi evanghelizare “Pulse” întemeiată de Nick Hall.

“Dragi tineri, ştiu că există ceva, în inimile voastre, care vă agită şi care vă face neliniştiţi, pentru că un tânăr care nu e neliniştit este un bătrân”, spune Francisc în video-mesajul său în spaniolă, pentru că “tinereţea creează nelinişte”.

“Dar care este neliniştea ta?”, întreabă papa, adresându-se fiecărui tânăr. De aici, invitaţia de a participa la întâlnirea de la Washington “pentru a întâlni o Persoană”, pe Isus, care este unicul ce “poate da un răspuns la această nelinişte”.

“Şi fii sigur, îţi garantez: nu te vei simţi frustrat – adaugă Francisc – Dumnezeu nu dezamăgeşte pe nimeni”. Apoi pontiful subliniază: “Isus te aşteaptă, El e cel care a plantat în inima ta seminţele neliniştii”. “Hai! Nu ai nimic de pierdut. Încearcă! Şi apoi sună-mă”, conclude papa.

(După Vatican Insider, 18 iulie 2016)

Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

Sursa:ercis.ro

Exprimaţi-vă opinia