18.07.2016, București (Catholica) – Fiecare dintre noi trece prin momente în care se simte ofensat… Nu este ușor să ne iertăm pe noi înșine, poate pentru vreo acțiune greșită săvârșită în trecut, sau să îl iertăm pe cel care ne-a rănit printr-o ofensă. Nu ajunge voința de a ierta. Iertarea nu se produce în mod automat… bătând din palme, dar presupune un drum.

Autorul cărții Cum să iertăm?, Jean Monbourquette, preot și psihoterapeut canadian, folosește un joc de cuvinte pe cât de expresiv pe atât de profund: „Să iertăm pentru ca să ne vindecăm și să ne vindecăm pentru ca să iertăm”. Nu există iertare fără vindecare și nici vindecare fără iertare! Singura cale de vindecare din boala resentimentului și a dorinței de răzbunare este iertarea! Autorul afirmă că iertarea este pe de o parte darul gratuit al lui Dumnezeu pe care trebuie să îl cerem cu încredere, iar pe de altă parte iertarea este și colaborarea omului cu harul lui Dumnezeu printr-un drum concret, iar el ne sugerează 12 pași concreți pe drumul iertării, pentru a putea depăși blocajele emoționale, psihologice și spirituale și a putea ajunge la o iertare adevărată.

În prima parte a cărții, Jean Monbourquette explorează natura iertării și ne ajută să distingem adevărata iertare de falsa iertare. El arată cât de importantă este iertarea pentru toți oameni, indiferent de convingerile lor religioase, pentru că aceasta atinge toate aspectele vieții umane: biologică, psihologică și spirituală. În a doua parte a cărții, autorul prezintă itinerariul de 12 pașii spre iertare. În concret, el expune fiecare pas, propune exerciții practice, dă exemple din experiența sa de psihoterapeut și îndrumător spiritual, și îmbogățește expunerea sa cu anecdote și poezii. Cartea Cum să iertăm? ne deschide către puterea eliberatoare și transformatoare a iertării! Un pelerinaj interior care ne conduce spre sărbătoarea iertării: primirea iertării gratuite a lui Dumnezeu în viața noastră, iertarea față de noi înșine și față de ceilalți, pentru a trăi o viață mai senină și armonioasă, în libertatea fiilor lui Dumnezeu!

Carte este în format 13x20cm, a apărut în 2016 și are 200 de pagini. Prețul cărții: 16 lei. (prezentare semnată de sr. Ana Maria Bulai FSP)

Sursa: vedeţi aici

Exprimaţi-vă opinia