02.07.2016, Vatican (Catholica) – Papa Francisc a avut o întâlnire privată vineri în Vatican cu noul primar ales al Romei, Virginia Raggi. Avocata de 37 de ani este cea mai tânără persoană ce a condus vreodată Consiliul orășenesc al Romei, precum și prima femeie primar a Cetății Eterne. A câștigat alegerile luna trecută, strângând peste 67% din voturi. Promisiunea ei este să găsească soluții la problemele vechi ale orașului, precum traficul congestionat, managementul defectuos, lipsa de locuințe sociale și corupția care a erupt cel mai recent în câteva scandaluri.

La întâlnirea cu Papa Francisc, Raggi a fost însoțită de părinți, de fiul de șase ani, Matteo, precum și de membri din echipa ei. A venit cu tableta, pentru a-i arăta Papei câteva mesaje video înregistrate de cetățeni romani care trăiesc în unele dintre cele mai sărace părți ale capitalei. Între aceste „voci uitate ale Romei”, cum le-a numit ea, s-au aflat și mesaje de încurajare la adresa programului de reformă al Papei, dar și care cer o încetare a scutirii de taxe pentru proprietățile Bisericii implicate în activități comerciale.

La sfârșitul întâlnirii de o jumătate de oră, noul primar a spus pentru Radio Vatican că a fost impresionată de prima ei întâlnire cu Papa. Întâlnirea a fost „foarte bună”, fiind uimită în special de umanitatea Sfântului Părinte. A continuat spunând că după ce atâția ani oamenii s-au concentrat pe profitul propriu, obiectivul ei este să îi facă pe oameni să lucreze pentru bunele comun și să aducă acele valori pozitive în inima administrației pe care o conduce. Raggi este al treilea primar al Romei ce se întâlnește cu Papa Francisc de la alegerea sa în martie 2013.

Imagini

Exprimaţi-vă opinia