Vinerea milostivirii: Papa în vizită la două comunități de preoți vârstnici și suferinzi, din Roma, vineri, 17 iunie 2016 – ANSA


 18 iunie 2016. Papa Francisc a vizitat vineri după-amiază comunitatea “Muntele Tabor” și casa “Sfântul Caetan”, două comunități din Roma în care sunt găzduiți fie preoți în vârstă, care necesită asistență, fie preoți încercați de diverse forme de suferință cauzată de boală. Vizita pontifului se înscrie în seria inițiativelor de caritate cu frecvență lunară, intitulate “Vinerea milostivirii”, inițiative care se doresc a fi un semn jubiliar de mărturie concretă privind faptele de caritate pe durata Anului Sfânt al Milostivirii. Vizita la cele două comunități destinate preoților suferinzi este a șasea inițiativă din seria “Vinerea milostivirii”.
Referitor la aceste vizite, în comunicatul Sălii de Presă a Sfântului Scaun se explică: “Chiar în luna în care a celebrat Jubileul Milostivirii dedicat preoților – adresându-se lor prin ample meditații ținute în data de 2 iunie în trei bazilici papale, și celebrând împreună cu ei Sfânta Liturghie în Piața Sfântul Petru, în solemnitatea Preasfânta Inimă a lui Isus, în data de 3 iunie – Papa a dorit să-și exprime apropierea și atenția și față de acei preoți care nu au putut participa fizic la frumoasele celebrări jubiliare, preoți pe care-i amintește mereu în rugăciune și-i păstrează în inima sa.”

Pontiful a stat de vorbă cu preoții vizitați, i-a ascultat și s-a rugat împreună cu ei. Mergând la ei, pontiful a dorit să exprime, față de fiecare în parte, afecțiunea concretă și cordială, plină de consolare, oferind astfel un exemplu concret de milostivire, de atenție și gratitudine personală și comunitară pentru slujirea lor.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia