Jubileul preoților și seminariștilor – OSS_ROM


 RV 1 Iunie 2016 Mii de preoți și seminariști sosesc la Roma cu ocazia Jubileului Milostivirii dedicat preoților (1-3 iunie 2016). Cu această ocazie, joi, 2 iunie a.c., papa Francisc le predică în cadrul unei reculegeri spirituale. Cele trei meditații din bazilicile papale Sfântul Ioan în Lateran, Sfânta Maria cea Mare și Sfântul Paul în Afara Zidurilor, vor putea fi urmărite în toată lumea nu doar prin intermediul televiziunilor catolice naționale și internaționale ci și pe site-ul oficial al Jubileului Milostivirii, www.im.va. Punctul culminant al evenimentului îl constituie Sfânta Liturghie prezidată de Papa, vineri, 3 iunie, în Piața Sfântul Petru din Vatican.
În cadrul meditațiilor, Pontiful Roman le va arăta preoților și seminariștilor, plecând de la imaginea Bunului Păstor, că „preotul este un om al milostivirii și al compasiunii, aproape de turma sa și slujitor al tuturor”. Pe lângă cele trei meditații ale Sfântului Părinte, preoții și seminariștii se pregătesc pentru a trece pragul Porții Sfinte prin diferite cateheze în grupuri lingvistice, prin spovadă și adorație euharistică în diferitele biserici jubiliare din Roma.

Meditațiile ținute de Sfântul Părinte vor putea fi urmărite de preoții și seminariștii prezenți în cele trei bazilici și prin intermediul imaginilor transmise de Centrul de Televiziune al Vaticanului. Aceleași imagini vor fi difuzate și de principalele televiziuni catolice. Cei care doresc să urmărească meditațiile Pontifului prin intermediul site-ului www.im.va au posibilitatea să aleagă între formatul audio original, în limba italiană, sau traducerile simultane în engleză, franceză, spaniolă, portugheză, germană și polonă.

(rv – I. Ursuleac)

Exprimaţi-vă opinia