În vizită, la papa Francisc, copiii participanți la inițiativa ”Trenul copiilor” – ANSA


 RV 29 mai 2016. Creștin este cel care face binele, să-i ajutăm pe migranți: a spus papa Francisc la întâlnirea, sâmbătă, în Aula Paul al VI-lea din Vatican, cu participanții la inițiativa ”Trenul copiilor”, organizată anual de Consiliul Pontifical al Culturii pentru minorii care trec prin situații familiale dificile. Anul acesta inițiativa are ca temă ”Luați de valuri” și s-a adresat în special copiilor din regiunea italiană Calabria. Trenul cu aproximativ 400 de copii, de diferite etnii și religii, a ajuns sâmbătă în gara din Cetatea Vaticanului. Momentul culminant al manifestării a fost întâlnirea cu papa Francisc, care a răspuns spontan la întrebările copiilor.
Copiii i-au prezentat Sfântului Părinte și o scrisoare în care afirmă: ”Noi, copiii, promitem că îi vom primi pe toți cei care vor ajunge în țara noastră și că nu-l vom considera un dușman periculos pe cel care are altă culoare a pielii, care vorbește o limbă diferită sau profesează o altă religie”. Sfântul Părinte a răspuns cu vorbele pe care i le-a spus un voluntar care, miercurea trecută, la audiența generală, i-a dat o vestă de salvare:
Papa Francisc: ”Mi-a adus această vestă și printre lacrimi mi-a spus: ‚Părinte, n-am reușit! Era o fetiță, pe valuri, dar n-am reușit să o salvez. De pe urma ei a rămas numai această vestă’. Această vestă este a acelei fetițe. Nu vreau să vă întristez, dar voi sunteți curajoși și știți adevărul. Mulți copii, fetițe, băieți, dar și bărbați și femei, sunt în pericol. Să ne gândim la fetița aceea. Cum se chema? Nu știu, e o fetiță fără nume. Fiecare dintre voi să-i dea numele care vrea, în inima lui. Ea este în ceruri, ea se uită la noi”.

E necesar, a spus mai departe Sfântul Părinte, să avem întotdeauna mâna întinsă în semn de prietenie, după exemplul bunului samaritean.

Printre copii se aflau și câteva zeci de înscriși la asociația romană ”Sport fără frontiere” iar o fetiță l-a întreabat pe Sfântul Părinte ce înseamnă să fii papă. Înseamnă, a răspuns părintește Pontiful, ”să fac binele pe care pot să-l fac”.
Papa Francisc: ”Dar eu simt că Isus m-a chemat pentru acest lucru. Isus a vrut ca eu să fiu creștin, și un creștin trebuie să facă acest lucru. Isus a vrut ca eu să fiu și preot, episcop, iar un preot și un episcop trebuie să facă acest lucru. Eu simt că Isus îmi spune să fac acest lucru”.

(rv – A. Dancă)

Exprimaţi-vă opinia