PS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, la procesiunea “Corpus Domini” – RV

28 mai 2016. Duminică, 29 mai, în solemnitatea Trupul şi Sângele lui Cristos, la Iași,  Sfânta Liturghie de la ora 17.00, prezidată de PS Petru Gherghel, alături de PS Aurel Percă,  este urmată de o procesiune solemnă pe străzile oraşului, cu participarea preoţilor episcopiei şi ai catedralei, ai parohiilor şi congregaţiilor din Iaşi şi a părinţilor profesori de la seminar, fiind invitate şi autorităţile civile, informează situl ercis.ro al diecezei romano-catolice de Iași.

Procesiunea cu Preasfântul Sacrament începe în jurul orei 18.00, după Sfânta Liturghie, Isus prezent în Sfânta Împărtăşanie fiind purtat pe străzile oraşului de episcopul de Iași, însoţit de cântarea copiilor, a tinerilor, a seminariştilor, a credincioşilor şi a fanfarei.

Și la București are loc duminică, 29 mai, procesiunea solemnă cu Preasfântul Sacrament, prilejuită de solemnitatea Trupul și Sângele Domnului. Aceasta începe la ora 16, la Biserica Italiană, și se încheie la Catedrala Sfântul Iosif cu o Sfântă Liturghie prezidată de PS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, informează situl angelus.com.ro al arhiepiscopiei romano-catolice de București.

Ca și la Iași, copiii care au primit recent Preasfânta Împărtășanie precedă procesiunea îmbrăcați în alb și purtând coșulețe cu petale de flori pe care le aruncă dinaintea Preasfântului Sacrament.

Procesiunea din solemnitatea Corpus Domini era împământenită în România înainte de 1948, fiind ulterior interzisă de regimul comunist. Însă, după 1989, a fost reluată, devenind din nou o tradiție în rândul credincioșilor catolici din România.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia