Arhiepiscopul Angelo Giovanni Becciu26.05.2016, Vatican (Catholica) – Directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, pr. Federico Lombardi SJ, a dat o declarație privind unele afirmații făcute de Francesco Immacolata Chaouqui împotriva Arhiepiscopului Angelo Giovanni Becciu, substitut al secretariatului de stat, în contextul procesului în desfășurare în Vatican privind însușirea și dezvăluirea ilicită de documente confidențiale.

„Cu ocazia ultimei audieri – 24 mai – în procesul aflat în desfășurare în Vatican pentru publicarea de documente confidențiale, dr. Francesca Immacolata Chaouqui a făcut unele afirmații, despre care a fost informată și presa, în care a adus acuzații grave împotriva persoanei substitutului secretariatului de stat, cum că ar fi acționat nedrept față de ea. Astfel de acuzații, după audiere, au fost repetate într-un mod și mai grav și răspândite pe Facebook de către acuzată. A devenit de aceea necesar – fără dorința de a condiționa în vreun fel acțiunea tribunalului – să negăm, în cel mai categoric mod, astfel de acuzații și să declarăm că, din moment ce sunt afirmații calomnioase, sunt absolut inacceptabile și subiect de acțiune legală.”

Chaouqui susține că Mons. Becciu ar fi presat pentru arestarea ei, după ce ar fi fabricat dovezi care să facă posibilă această arestare.

Exprimaţi-vă opinia