14.05.2016, Vatican (Catholica) – Pentru „Vinerea milostivirii” din această lună, în contextul Jubileului Milostivirii, Papa Francisc a vizitat ieri comunitatea „Chicco” din Ciampino, la periferia Romei. Comunitatea face parte din Federația Arca, fondată de Jean Vanier în 1964, acum prezentă în peste 30 de țări din 5 continente. Organizația oferă case pentru persoane vulnerabile, care locuiesc împreună într-o comunitate în care se sprijină reciproc.

Comunitatea Chicco a fost fondată în 1981, găzduind acum 18 persoane cu handicap mintal. Filosofia Federației Arca este aprecierea imperfecțiunilor, membrii fiind încurajați să aibă viața lor proprie, să își dăruiască și să primească afecțiune și să lege prietenii durabile. Papa Francisc a vizitat Arca pentru a sublinia prețuirea pe care o are pentru astfel de principii într-o cultură a efemerului și a rebutului. La Chicco, Sfântul Părinte a stat cu rezidenții centrului și a luat o gustare cu ei și cu voluntarii ce locuiesc cu ei. A ascultat ceea ce Nadia, Salvatore, Vittorio, Paolo, Maria Grazia, Danilo, Armando și Fabio au avut să îi împărtășească.

În centrele Fundației Arca, întreținerea se face în parte prin lucru manual și prin fructificarea creativității. Pontiful a vizitat atelierul centrului, unde rezidenții lucrează zi de zi. Mai apoi, ținându-se de mână, Papa Francisc s-a rugat cu rezidenții în capelă. Desigur, pe lângă profitul din lucrul manual, centrul se bazează pe donații. Și Papa a făcut donații, în paste și fructe, primite cu aplauze de cei prezenți. Este a cincea vizită de acest fel pe care o face, după cea din ianuarie la un azil de bătrâni, din februarie de la o comunitate de dependenți de droguri, din martie de la un centru de primire a refugiaților, respectiv din aprilie pe insula Lesbos din Grecia.

Imagini

Exprimaţi-vă opinia