10.05.2016, București (Catholica) – În contextul reunirii lor pentru sesiunea plenară de primăvară, Episcopii romano-catolici și greco-catolici au dat o declarație referitoare la alegerile locale prevăzute pentru 5 iunie 2016, publicată pe BisericaCatolica.ro. Iar în această după-masă, de la 16.00, conform sitului președinției României, președintele Klaus Iohannis va primi „o delegație a Episcopilor greco-catolici și romano-catolici ai Conferinței Episcopilor din România”. Redăm în continuare declarația Episcopilor pe tema apropiatelor alegeri locale:

Biserica Catolică, în învățătura sa, afirmă datoria de a acționa pentru binele comun, al cărui factor fundamental este binele omului (cf. Papa Ioan Paul al II-lea, enciclica Redemptor hominis, nr. 17). În acest spirit, întrucât în momentul alegerilor acțiunea cetățeanului nu se reflectă doar asupra binelui propriu, dar al binelui comun al tuturor, noi, Episcopii catolici de ambele rituri din România, reuniți la Ciofliceni (Snagov) în sesiune plenară, între 9 și 11 mai 2016, îndemnăm pe fiecare creștin și pe toți oamenii de bună credință să își exercite dreptul și responsabilitatea de a participa la vot, pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

Creștinii trebuie să aibă un rol activ și esențial în păstrarea și promovarea valorilor creștine proprii poporului nostru și conforme cu învățătura Sfintei Scripturi și a Bisericii. Fiecăruia în parte și tuturor nu ne este indiferent cine ne reprezintă politic valorile și aspirațiile sociale. De aceea, creștinul este chemat să facă o alegere coerentă cu credința pe care o mărturisește, promovând acele persoane care respectă valorile demnității umane, sprijină familia și respectă viața încă din momentul conceperii ei și până la sfârșitul ei natural, care prețuiesc pacea, etica creștină și creația lui Dumnezeu. În exercitarea acestui drept constituțional și cetățenesc, nimeni nu trebuie să se lase influențat de promisiuni sau avantaje materiale. Adresându-vă acest îndemn ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru binele țării și al poporului nostru. Cu binecuvântare arhierească, Episcopii catolici din România.

Legături

Exprimaţi-vă opinia