RV 08 mai 2016. Zeci de mii de pelerini au luat parte duminică, în Piața Sfântul Petru, la rugăciunea mariană pascală ”Regina Coeli” (Bucură-te, regina cerului), recitată de papa Francisc la ora 12.00 de la fereastra apartamentului din Palatul Apostolic.

Referindu-se la sărbătoarea Înălțării Domnului, care în multe țări se celebrează în această duminică, Sfântul Părinte a spus că de la acel eveniment pentru un creștin este posibil să trăiască și să dea mărturie pentru credință pretutindeni, pentru că din toate orașele planetei își poate ridica privirea cu speranță spre cerul în care locuiește Dumnezeul făcut om. La saluturile finale, în ziua specială dedicată mamelor, papa Francisc a transmis felicitările sale tuturor mamelor și a invitat credincioșii să se roage împreună pentru toate femeile care trăiesc darul maternității. Tot duminică, Ziua mondială a comunicațiilor sociale, papa Francisc a postat pe Instagram și pe Twitter un mesaj scris la mână în care citim: ”Ție, care din marea comunitate digitală îmi ceri binecuvântarea și rugăciunea, vreau să-ți spun: Tu vei fi un dar prețios în rugăciunea mea către Tatăl. Iar tu nu uita să te rogi pentru mine și pentru misiunea mea de slujitor al Evangheliei milostivirii”.

Să revenim, acum, la rugăciunea ”Regina Coeli” din Piața Sfântul Petru, dedicată Înălțării Domnului:
Papa Francisc: «Din ziua aceea, pentru apostoli și pentru fiecare discipol al lui Cristos, a fost posibil să locuiască la Ierusalim și în toate orașele lumii, chiar și în cele mai frământate de injustiție și violență, pentru că deasupra oricărui oraș se află același cer și orice locuitor își poate ridica privirea cu speranță. Isus, Dumnezeu, este om adevărat, cu trupul său de om este în ceruri. Și aceasta este speranța noastră, este ancora noastră, care se află acolo, iar noi suntem statornici în această speranță dacă privim spre cer. În acest cer locuiește acel Dumnezeu care s-a revelat atât de aproape încât a luat chip de om, Isus din Nazaret. El rămâne pentru totdeauna Dumnezeu cu noi – să ne amintim acest fapt: Emanuel, Dumnezeu cu noi – și nu ne lasă singuri».

În cea de-a 50-a Zi mondială a comunicațiilor sociale, Sfântul Părinte a adresat tuturor operatorilor din domeniul comunicării ”un salut cordial”, exprimându-și speranța ”ca modul nostru de a comunica în Biserică să aibă întotdeauna un vădit spirit evanghelic, un stil care să unească adevărul și milostivirea”.

În fine, amintind că în multe țări se celebrează în această duminică și sărbătoarea mamei, Papa a îndemnat să fie amintite cu gratitudine și afecțiune toate mamele: ”cele care sunt astăzi în Piață, mamele noastre, cele care încă mai sunt între noi și cele care au plecat în ceruri, încredințându-le Mariei, mama lui Isus. Și împreună, pentru toate mamele, să ne rugăm Bucură-te, Marie…” (Salutul și rugăciunea Papei pentru Ziua mamei, în clipul video: 2 min).

 

Primiți în încheiere și binecuvântarea apostolică a Sfântului Părinte.(rv – A. Dancă)

Exprimaţi-vă opinia