9 mai 2016. “Le adresez un salut participanților la Marșul pentru viață…” La rugăciunea mariană pascală “Regina Coeli” de duminică, 8 mai, papa Francisc i-a salutat pe participanții la Marșul pentru Viață, cu desfășurare la Roma. Ajunsă la cea de-a șasea ediție, întâlnirea a luat startul la ora 9, efectuându-se traseul cuprins între Bocca della Verità și Piața Sfântul Petru.

Interpelată de colegul nostru Rosario Tronnolone, purtătoarea de cuvânt a participanților la inițiativă, Virginia Coda Nunziante, a subliniat intenția de a scoate în evidență importanța “culturii vieții”, spunând:
“Noi susținem viața, fără compromisuri, de la începutul și până la sfârșitul acesteia. Încercăm să atragem atenția în Italia cu privire la drama cauzată de avort și de aprobarea legii 194 care – să nu uităm – de când a intrat în vigoare a ucis în Peninsulă 5.700 000 de copii. Totodată, vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la sfârșitul vieții, manifestându-ne opoziția față de o lege a eutanasiei, aflată deja în discuție în Parlament. Noi dorim să afirmăm susținerea vieții fără niciun compromis. De asemenea, ne propunem să încercăm crearea unei autentice culturi a vieții, în contextul în care nu mai există o transmitere a acesteia de la o generație la alta, situație prezentă de altfel și în alte țări ale Europei”.

RV/AM

 

Exprimaţi-vă opinia