Sr. Ecaterina Hanganu a trecut la Domnul, vineri, 6 mai 2016, fusese internată de mai multă vreme în Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, din cauza unei boli grave. A fost membră a Institutului Secular “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din România din anul 2008.

Conf. univ. dr. Ecaterina Hanganu (născută la 13 noiembrie 1948) a fost medic primar medicină internă şi hematologie clinică, doctor în ştiinţe medicale, precum şi şeful Clinicii de Hematologie din cadrul Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iaşi, apoi şeful aceleiaşi clinici din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iaşi şi şef al disciplinei de hematologie clinică de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi.

Pe lângă contribuţiile în domeniul medicinii, a fost autoarea următoarelor cărţi: Pelerinul iubirii milostive. Sfântul Ioan Paul al II-lea şi România (Ed. “Galaxia Gutenberg”, 2015); Sfântul Iuda Tadeu – sfântul cauzelor pierdute şi fără speranţă (Ed. “Galaxia Gutenberg”, 2014), Papa Francisc – o întreită premieră (Ed. “Presa Bună”, 2013); Ioan Paul al II-lea, apostol al milostivirii divine (Ed. “Presa Bună”, 2011); Poiana cu îngeri (Ed. “Junimea”, 2011); Meşterul. Povestiri pentru suflet (Ed. “Junimea”, 2010); Pe aripi de înger. Povestiri din grădina sufletului – audiobook (2010); Pe aripi de înger (Ed. “Junimea”, 2009); Potecile cerului. Povestiri pentru secolul XXI (Ed. “Junimea”, 2009).

Ecaterina Hanganu a fost autoarea a numeroase eseuri, o parte publicate şi pe www.ercis.ro. A moderat numeroase manifestări culturale.

În anul 2008, a intrat în viaţa consacrată, depunând voturile perpetue în cadrul Institutului Secular “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” (www.terezine.ro).

În după-amiaza zilei de 6 mai 2016, la ora 16.30, în prima vineri a lunii mai în Biserica Catolică şi în ziua Izvorului Tămăduirii în Biserica Ortodoxă, a fost chemată în Casa Tatălui. Ar fi împlinit anul acesta 68 de ani.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în capela catolică de la cimitirul “Eternitatea” din Iaşi, unde, duminică, la ora 18.00, va fi o celebrare prezidată de pr. Mihai Budău.

Liturghia de înmormântare va fi celebrată luni, 9 mai 2016, la ora 11.00, în catedrala catolică “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Înmormântarea va avea loc în cimitirul “Eternitatea” din Iaşi, la ora 13.00.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Ovidiu Bişog

* * *

“A fost o căutătoare continuă a Tatălui, pentru care a scris mult. A fost o slujitoare a cuvântului prin viaţă închinată slujirii exemplare a bolnavilor şi consacrarea în institutul surorilor terezine. A ascultat şoaptele Duhului Sfânt, răspunzând la toate provocările zilelor noastre. Pentru tot binele pe care l-a făcut în viaţă, Dumnezeu să o răsplătească cu viaţa veşnică. La revedere, în paradis, surioară Catincuţa!” (Pr. Mihai Budău)

* * *

O ultimă meditaţie a doamnei Ecaterina Hanganu, despre un fragmentul 15,9-17 din Evanghelia după sfântul Ioan, poate fi citită pe site-ul www.terezine.ro al Institutului Secular “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din România, în cadrul anunţului mortuar. În secţiunea Bibliotecă a aceluiaşi site, sunt câteva recenzii ale cărţilor publicate de doamna Ecaterina Hanganu.

Sursa: Ercis.ro

Exprimaţi-vă opinia