Sâmbătă, 7 mai, Sfântul Părinte a primit în audiență, în Aula Paul al VI-lea, circa 900 de membri ai organizației umanitare de inspirație catolică Medici Alături de Africa CUAMM – ANSA


 7 mai 2016. Sfântul Părinte a primit în audiență, sâmbătă, 7 mai, circa 900 de membri ai organizației neguvernamentale italiene Medici împreună cu Africa-Cuamm (Colegiul Universitar Aspiranți și Medici Misionari) împreună cu voluntari, susținători, prieteni și persoane care se implică, zi de zi, în activități misionare. Cei circa 900 de participanți au fost însoțiți de episcopul de Padova, mons. Claudio Cipolla și de vicarul general, mons. Paolo Doni, președinte organizației umanitare de inspirație catolică.
 În discursul adresat lor, pontiful a pus accentul pe necesitatea ca accesul la serviciile sanitare să fie un drept universal și nu un privilegiu. Atrăgând atenția asupra faptului că sănătatea, mai ales cea de bază, este negată în diferite părți ale lumii și în multe regiuni ale Africii, ajungând să fie încă un miraj, pontiful a scos în evidență importanța implicării misionare în astfel de contexte, spunându-le participanților la audiență:

Papa Francisc: “Ați ales țările cele mai sărace ale Africii, cele subsahariene și regiunile cele mai uitate, cu cele mai rudimentare dintre sistemele sanitare. Sunt periferiile geografice în care Domnul vă trimite să fiți buni samariteni și să ieșiți în întâmpinarea lui Lazăr cel sărac, traversând “poarta” care conduce de la prima la cea de-a treia lume. Acesta este “poarta voastră sfântă!” Voi activați în favoarea celei mai sărace categorii din rândul populației: în favoarea mamelor, pentru a le asigura o naștere sigură și demnă; și în favoarea copiilor, în special a nou-născuților.  În Africa, prea multe mame mor în timpul nașterii și numeroși copii nu depășesc prima lună de viață din cauza malnutriției și a epidemiilor majore. Vă încurajez să rămâneți în mijlocul acestei umanități rănite și suferinde! Opera voastră de milostivire constă în îngrijirea bolnavului, potrivit mottoului evanghelic: ‘Vindecați pe bolnavi’ (Mt 10,8). Să reușiți să fiți o expresie a Bisericii mamă, care se apleacă asupra celor mai săraci, îngrijindu-se de ei'”.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia