pr. John Sullivan SJ02.05.2016, Vatican (Catholica) – Vaticanul a anunțat săptămâna trecută că Irlanda va avea un nou Fericit – Venerabilul John Sullivan SJ, un convertit la catolicism cunoscut pentru munca sa cu bolnavii. Povestea pr. Sullivan a început în 1861, când s-a născut într-o familie proeminentă din Dublin. Tatăl său a fost un avocat protestant, care a devenit lord cancelar al Irlandei. Mama sa a fost catolică, dintr-o importantă familie de moșieri. John a fost botezat protestant și trimis la Școala Portora Royal, unde a excelat ca elev.

Și-a continuat educația la Colegiul Trinity din Dublin, după care a urmat dreptul. A practicat avocatura o vreme. În Dublin a vizitat frecvent Azilul pentru muribunzi Harold’s Cross, aducând mângâiere, companie și mici daruri ca hrană, băutură și haine pentru cei suferinzi. A devenit profesor și a continuat să facă daruri săracilor. Spre surprinderea tuturor, a fost primit în Biserica Catolică în 1896, la vârsta de 35 de ani, și și-a schimbat dramatic stilul de viață, golindu-și camera de orice era luxos și dând la schimb hainele lui la modă pentru haine obișnuite de stradă. La vârsta de 40 de ani, a intrat în Societatea lui Isus și după 7 de studiu a fost hirotonit preot. A fost numit profesor de colegiu la Școala Clongowes Wood din Co Kildare, unde și-a petrecut cea mai mare parte a restului vieții sale.

Slujirea lui preoțească a implicat o grijă neobosită pentru nevoile spirituale ale celor bolnavi. Pr. Sullivan călătorea kilometri întregi pe jos sau cu o bicicletă veche când era chemat la căpătâiul bolnavilor. Dedicat rugăciunii, petrecea ore în genunchi în fața Preasfântului Sacrament sau singur în camera sa, rugându-se Rozariul. A fost atent cu studenții lui și s-a rugat cu și pentru bolnavi, în special pentru cei cu boli incurabile. Chiar și în tipul vieții sale multe cazuri de vindecare au fost puse pe seama mijlocirii sale.

Exprimaţi-vă opinia