Papa Francisc29.04.2016, Vatican (Catholica) – Un creștin nu parcurge „căi obscure”, pentru că în întuneric nu există „adevăr al lui Dumnezeu”. Însă, chiar și în stare de cădere, creștinul poate conta pe iertarea și bunătatea lui Dumnezeu care îl readuce pe calea vieții de lumină, a spus Papa Francisc comentând lecturile Liturghiei zilei în predica din cadrul celebrării euharistice de vineri, 29 aprilie 2016. Referindu-se la fragmentul din Scrisoarea întâi a Sfântului Apostol Ioan, capitolul 1, Pontiful s-a oprit asupra chestiunii recunoașterii păcatului și a necesității ispășirii, atrăgând atenția asupra importanței de a fi coerenți, de a pune de acord afirmațiile și comportamentele noastre cu Scriptura, citim în materialul de pe situl Radio Vatican.

Astfel, Papa a citat din lectura zilei: „Dacă spunem că nu am păcătuit, îl facem pe El mincinos, iar cuvântul Lui nu este în noi. Copiii mei, vă scriu acestea ca să nu păcătuiți. Dar dacă cineva ar păcătui, avem un apărător la Tatăl, pe Isus Cristos, cel drept. El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre, dar nu numai pentru ale noastre, ci și pentru ale lumii întregi.” Vorbind despre existența tentației de a spune una și a face alta, Pontiful a amintit cu insistență că cine este în comuniune cu Dumnezeu umblă în lumină, este coerent și, când cade în păcat, invocă ajutorul și intervenția lui Isus, avocatul nostru în fața Tatălui ceresc.

„Nu umblați cu un picior în lumină și cu un altul în întuneric! Nu fiți mincinoși! Și încă ceva: cu toții am păcătuit. Nimeni nu poate spune: ‘Acela este un păcătos, aceea este o păcătoasă, însă eu, mulțumesc Domnului, sunt om drept’”, a spus Sfântul Părinte, amintind că doar Isus este drept, Isus care s-a jertfit pe Cruce pentru păcatele noastre, El așteptându-ne și iertându-ne, pentru că este milostiv și știe că sufletul omului este plin de avânt dar trupul îi este slab.

Sursa: Radio Vatican

Exprimaţi-vă opinia