I Get You

Bruxelles, 20 aprilie 2016 – Exact cu două luni înainte de Ziua Mondială a Refugiatului JRS Europa lansează o nouă campanie intitulată „I Get You”  pentru a cartografia, a  coordona și de a consolida inițiativele locale de de bun venit pentru refugiații din Europa. Pentru a te implica viziteaza acum noul website interactiv de campanie la www.igetyou-jrs.org.


În Europa, cetățenii locali și-au deschis porțile pentru oameni în căutarea de siguranței – migranți și refugiați – impartind o masa, învățand limba sau pur și simplu fiind alături.

I Get You a fost inițiat de JRS Europa în 9 țări europene, cu scopul de a identifica și de a aduce laolaltă inițiative de construire a comunităților ospitaliere pentru cetățenii locali și refugiați.

Am început cu câteva întrebări: Care sunt cele mai bune practici pe care inițiativele de construire a comunităților ospitaliere s-au găsit pentru a lucra cu cetățenii locali și migranții? Cum reusesc aceste inițiative sa construiasca înțelegere și prietenie? Cum se combate rasismul și xenofobia?

Acum, noi vă cerem să ne ajutati să găsim răspunsuri. I Get You are trei apeluri principale pentru acțiune:

1. Nominalizați o inițiativă prin completarea chestionarului nostru online de cartografiere

2. Trimiteți-ne fotografii și povești cu hashtagul #IgetYou

3. Împărtășește noutăți despre proiect folosind social media

Partea de cercetare a proiectului ne va permite să analizam și să comparam inițiative din întreaga Europă. Vom elabora un raport de cartografiere și după aceea vom merge sa tinem un interviu cu oameni din inițiativele propuse pentru a aduna cat mai multe date. În cele din urmă, 9 rapoarte naționale și un raport european vor fi lansate și diseminate în rândul factorilor de decizie si practicienilor din domeniu pentru a sensibiliza opinia cu privire la cele mai bune practici.

Noi credem că a aduce oamenii împreună este cel mai bun mod de a construi o înțelegere reciprocă. JRS Europa lucrează in campania „I Get You” impreuna cu echipele JRS din Belgia, Germania, Franța, Spania, Italia, Malta, Portugalia, România și JRS Europa de Sud-Est si  Croația.

Acest proiect este co-finanțat Programul Uniunii Europene „Drepturi, Egalitate si Cetatenie” (DEC).

sursa: jrsromania.org

Exprimaţi-vă opinia