Papa Francisc, în Piața Sfântul Petru, duminică, 24 aprilie 2016 – REUTERS


24 aprilie 2016. La rugăciunea mariană pascală Regina Caeli, de la finalul celebrării euharistice de duminică, 24 aprilie, din Piața Sfântul Petru, papa Francisc s-a adresat în mod deosebit adolescenților, băieți și fete, care au participat la celebrarea jubiliară dedicată lor, în contextul Anului Sfânt al Milostivirii.
Papa: “Ați venit din Italia și din diferite părți ale lumii pentru a trăi momente de credință și de comuniune fraternă. Vă mulțumesc pentru mărturia voastră veselă și gălăgioasă. Mergeți înainte cu hotărâre”.

Amintind  că sâmbătă, la Burgos, în Spania, a fost beatificat preotul Valentin Palencia Marquina și a însoțitorii săi, patru la număr, toți martirizați în ianuarie 1937, în timpul războiului civil, pontiful a înălțat rugăciunea: “Să-l lăudăm pe Domnul pentru acești mărturisitori curajoși și, prin mijlocirea lor, să-l implorăm să elibereze lumea de orice violență”.

Sfântul Părinte a evidențiat totodată via preocupare pentru frații episcopi, preoți și călugări, catolici și ortodocși, luați ostatici, în Siria, de mai multă vreme. “Dumnezeu cel Milostiv să atingă inima răpitorilor și să îngăduie cât mai repede eliberarea fraților noștri și revenirea lor la propriile comunități. De aceea, vă îndemn pe toți să vă rugați, fără a uita și de alte persoane răpite în lume. Să încredințăm toate aspirațiile și speranțele noastre Fecioarei Maria, Maica Milostivirii”.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia