24.04.2016, Vatican (Catholica) – Papa Francisc i-a provocat pe adolescenți să se angajeze în practicarea faptelor de milostivire trupească, pentru a recunoaște în ceilalți fața lui Isus. „După cum știți, faptele de milostivire sunt gesturi simple, care aparțin vieții de toate zilele, permițând să se recunoască fața lui Isus pe fața atâtor persoane. Chiar și tineri! Și tineri ca voi, cărora le este foame, sete; care sunt refugiați sau străini sau bolnavi și cer ajutorul nostru, prietenia noastră”, a spus Pontiful în mesajul video difuzat participanților la Jubileul adolescenților în contextul celebrării de pe Stadionul Olimpic din Roma.

Momentul de sâmbătă seara a făcut parte din programul amplu de trei zile al Jubileului adolescenților. Acesta a început sâmbătă, cu un pelerinaj la Poarta Sfântă a Bazilicii San Pietro. Apoi mai mulți preoți – inclusiv Papa – au ascultat Spovezi în Piața San Pietro. Despre iertare a vorbit Pontiful și în mesajul său video, admițând că nu este mereu ușor. „Se poate întâmpla ca, uneori, în familie, la școală, în parohie, în sala de sport sau în locurile de distracție cineva să poată greși împotriva noastră și să ne simțim ofensați; sau în vreun moment de nervozitate putem noi să îi ofensăm pe ceilalți. Să nu rămânem cu supărarea sau dorința de răzbunare! Nu folosește la nimic: este o molie care ne mănâncă sufletul și nu ne permite să fim fericiți. Să iertăm! Să iertăm și să uităm greșeala primită. Astfel putem să înțelegem învățătura lui Isus și să fim discipolii Săi și martori ai milostivirii.”

Sfântul Părinte și-a exprimat regretul de a nu putea fi prezent pe Stadionul Olimpic și le-a mulțumit pentru evenimentul de dimineață, când au transformat Piața San Pietro „într-un mare confesional”. Le-a amintit că se vor vedea astăzi, pentru Sfânta Liturghie, în aceeași piață. Iar la final a folosit o imagine grăitoare pentru adolescenți: a semnalului la mobile. „Adolescenților, de câte ori mi se întâmplă să trebuiască să telefonez prietenilor, însă se întâmplă că nu reușesc să intru în contact pentru că nu este semnal. Sunt sigur că vi se întâmplă și vouă, ca în unele locuri celularul să nu aibă semnal… Bine, amintiți-vă că dacă în viața voastră nu este Isus este ca și cum nu ar fi semnal! Nu reușim să vorbim dacă ne închidem în noi înșine. Să stăm mereu acolo unde este semnal! Familia, parohia, școala, pentru că în această lume vom avea mereu ceva bun și adevărat de spus.”

Legături

Imagini

Exprimaţi-vă opinia