• 23 Apr 2016
  •  Azi, Papa Francisc a făcut o surpriză adolescenților adunați în Piața Sfântul Petru unde a început să mărturisească, alături de ceilalți preoți, băieții și fetele care participă începând de astăzi la Jubileul lor. Papa s-a așezat într-un scaun de lângă colonade și a început să spovedească adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani. De-a lungul colonadelor lui Bernini, preoții mobilizați pentru  “confesionalele” în aer liber din Piața San Pietro și zonele adiacente  fiind în număr de 150.


Suveranul Pontif a intrat în Piața Sfântul Petru în jurul orei 11:30, spre surpriza generală a tinerilor, care au început a-i face fotografii cu telefoanele mobile. Papa, în sutană și cu o stolă mov la gât, a apărut în piață fără ca cineva să se fi așteptat. S-a așezat pe un scaun simplu și alături de ceilalți preoți a început să mărturisească.

Tema jubiliară a evenimentului, rezervat pentru băieții și fetele cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani (tinerii urmând să aibă jubileu lor la sfârșitul lunii iulie, în Cracovia, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului) este “Să creștem milostivi ca Tatăl”. La eveniment sunt așteptați peste 70.000 de participanti.

 

Traducere: ACC

 

Sursa:www.avvenire.it; e-communio.ro

Exprimaţi-vă opinia