„Creșteți milostivi precum Tatăl” – OSS_ROM


 RV 22 Apr 2016 Cu ocazia Jubileului adolescenților, organizat la Roma de la 23 la 24 aprilie 2016, papa Francisc a adresat un mesaj participanților. Suveranul Pontif îi îndeamnă pe cei mici să crească în milostivire precum Tatăl.
 Vorbind despre Anul Milostivirii, Pontiful Roman spune că acesta este „un timp de har, pace, convertire și bucurie care îi implică pe toți: mici și mari, apropiați și îndepărtați. Nu există limite sau distanțe care să poată împiedica milostivirea Tatălui să ajungă și să se facă prezentă în mijlocul nostru. Poarta Sfântă este deschisă la Roma și în toate diecezele lumii. Acest timp prețios vă implică și pe voi, dragi copii, iar eu, spune Pontiful, mă adresez vouă pentru a vă invita să luați parte, să deveniți protagoniști, descoperindu-vă fii ai lui Dumnezeu (In 3,1). Aș dori să vă invit pe fiecare în parte, să vă chem pe fiecare pe nume, cum face Isus în fiecare zi, pentru că știți bine că numele voastre sunt scrise în cer (Lc 10,20)”.

Vorbind despre motto-ul întâlnirii „Creșteți milostivi precum Tatăl”, Sfântul Părinte spune că „acesta este titlul Jubileului vostru, dar este și rugăciunea care o facem pentru voi, primindu-vă în numele lui Isus. A crește milostivi înseamnă a învăța să fiți curajoși în iubirea concretă și dezinteresată, înseamnă să creșteți mari din punct de vedere trupesc, dar mai ales sufletesc. Voi vă rugați să deveniți creștini capabili de alegeri și gesturi curajoase, în măsură să construiască fiecare zi, chiar și în lucrurile mici, o lume de pace. Vârsta voastră este o vârstă a schimbărilor incredibile, în care totul pare posibil și imposibil în același timp. Vă repet cu tărie: «Rămâneți constanți în parcursul vostru de credință, cu speranța fermă în Domnul». Aici stă secretul parcursului nostru. El ne dă curajul să mergem împotriva curentului. Credeți-mă, asta face bine inimii, dar trebuie curaj pentru a merge împotriva curentului, iar El ne dă acest curaj! Împreună cu El putem face lucruri mari. Ne va face să simțim bucuria de a fi discipolii și mărturisitorii Săi. Aspirați la idealuri mari, la lucruri mari”.

Gândindu-se la copiii care suferă de pe urma violențelor și sărăciei, papa Francisc spune: „Nu vă pot uita pe voi, băieții și fetele care trăiți în contexte de război, sărăcie extremă sau abandon. Nu vă pierdeți speranța, Domnul are un plan mare de realizat cu voi. Prietenii voștri de aceeași vârstă, care trăiesc în condiții mai puțin dramatice, își amintesc de voi și se implică pentru ca toți să se poată bucura de pace și dreptate”.

În încheierea mesajului adresat copiilor cu ocazia Jubileului lor, Suveranul Pontif îi binecuvântează și îi asigură de rugăciunea sa: „Domnul să binecuvânteze fiecare pas al vostru către Poarta Sfântă. Mă rog pentru voi Duhului Sfânt, pentru ca El să vă ghideze și să vă ilumineze. Fecioara Maria, care este Mama tuturor, să fie pentru voi, pentru familiile voastre și pentru toți cei care vă ajută să creșteți în bunătate și har, o adevărată Poartă a Milostivirii”.

(rv – I. Ursuleac)

 

Exprimaţi-vă opinia