16.04.2016, Lesbos (Catholica) – Papa Francisc a luat trei familii siriene și cei șase copii ai lor în avionul care l-a întors în Italia după vizita de șase ore pe insula grecească Lesbos. Refugiații sirieni, în total 12, au fost aleși dintre cei prezenți deja în tabăra de refugiați de pe insulă, înainte de recenta înțelegere dintre Uniunea Europeană și Turcia.

Directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, pr. Federico Lombardi SJ, a spus că Papa a dorit să facă un gest de deschidere și de solidaritate relativ la cauza refugiaților, iar inițiativa a fost posibilă datorită discuțiilor dintre secretariatul de stat al Vaticanului și autoritățile competente din Grecia și Italia. Toți membrii celor trei familii siriene sunt musulmani. Două familii vin din Damasc, iar a treia din Deir Azzor, localitate aflată în zona controlată de Statul Islamic. Casele celor trei familii au fost distruse. Vaticanul se va îngriji să acopere costurile pentru găzduirea și îngrijirea refugiaților. Pr. Lombardi a spus că într-o primă etapă vor fi primiți de Comunitatea Sant’Egidio.

Tot astăzi, în cadrul vizitei în Lesbos, Papa Francisc a luat masa cu 8 refugiați din tabăra de la Moria. Masa a fost simplă, se spune în scurta relatare oferită de Vatican, dat fiind că Biserica Ortodoxă este încă în timpul Postului Mare.

Imagini

Exprimaţi-vă opinia