16 aprilie 2016: Benedict al XVI-lea împlinește 89 de ani: urările papei Francisc – ANSA


 RV 16 apr 2016. Sfântul Părinte Papa Francisc, în contextul călătoriei efectuat sâmbătă la refugiații din insula grecească Lesbos, a îndemnat jurnaliștii acreditați să nu uite de aniversarea papei emerit Benedict al XVI-lea care la 16 aprilie 2016 împlinește 89 de ani.
Pontiful a plecat cu avionul la ora Romei 7.00. La obișnuitul salut adresat la bordul aeronavei Alitalia celor aproximativ cincizeci de jurnaliști acreditați, Papa a subliniat că această călătorie nu este ca celelalte, în care domină, de obicei, bucuria întâlnirii:
• «Această călătorie este marcată de tristețe. E important. Este o călătorie tristă. Mergem să întâlnim cea mai mare catastrofă umanitară după cel de-al Doilea Război Mondial. Mergem, și vom vedea aceasta, la atâta lume care suferă, care nu știe încotro să meargă, care a trebuit să fugă. Vom merge și la un cimitir: marea. Mulți oameni s-au înecat acolo. O spun nu din amărăciune, ci pentru ca munca voastră de astăzi să transmită prin mijloacele de comunicare starea sufletească cu care eu întreprind această călătorie. (…) Un ultim cuvânt: aș vrea să vă amintesc că astăzi papa Benedict al XVI-lea împlinește 89 de ani. O rugăciune pentru el!».

La rândul său, Sfântul Părinte a transmis de la bordul avionului un mesaj de felicitare papei emerit Benedict al XVI-lea. ”Împreună cu toți care îl însoțesc în vizita sa la Lesbos”, se citește în mesaj, ”Sfântul Părinte Papa Francisc trimite papei emerit Benedict al XVI-lea cele mai cordiale și calde urări cu ocazia împlinirii a 89 de ani, cerând Domnului să continue să binecuvânteze slujirea sa prețioasă de apropiere și rugăciune pentru întreaga Biserică”.

(rv – A. Dancă)

Exprimaţi-vă opinia