24.03.2016, Vatican (Catholica) – O cunoscută statuie a artistului canadian Timothy Schmalz și-a găsit o nouă casă la intrarea în Biroul elemosinierului papal, în Vatican. Un comunicat al acestui birou amintește că statuia îl reprezintă pe Isus ca un om al străzii, dormind pe o bancă precum cele din parcuri, cu fața și mâinile ascunse sub o pătură, dar tălpile ieșite arată rănile din urma Pătimirii, revelându-i astfel și identitatea.

Statuia este prezentată ca o „traducere vizuală” a pasajului din Evanghelia după Matei, în care Domnul abordează tema Judecății finale și explică discipolilor Săi că vor fi judecați după modul în care i-au tratat pe cei mai slabi și mai vulnerabili. În noiembrie 2013, în timpul audienței generale din Piața San Pietro, artistul a avut ocazia de a-i prezenta Papei Francisc o copie în miniatură a statuii. „Când Papa a văzut lucrarea”, le-a spus Schmalz jurnaliștilor americani, „a atins genunchii și picioarele și s-a rugat”.

Statuia, donată Elemosinieriei Apostolice la inițiativa sculptorului, este din bronz. Primul exemplar a fost amplasat în 2013 în Toronto, la Colegiul Regis al iezuiților.

Imagini

Exprimaţi-vă opinia