22.03.2016, Vatican (Catholica) – Marți, 22 martie 2016, Papa Francisc a oferit rugăciuni pentru victimele atacurilor de pe aeroport și de la metrou din Belgia, condamnând actele ca fiind “violență oarbă” și rugându-se pentru pace. “Aflând despre atacurile din Bruxelles, care au afectat multe persoane, Sanctitatea Sa Papa Francisc i-a încredințat milostivirii lui Dumnezeu pe oamenii care și-au pierdut viețile și se alătură celor apropiați lor în rugăciune pentru moartea rudelor lor”, a declarat Cardinalul Pietro Parolin în 22 martie.

Secretarul de stat al Vaticanului a semnat scrisoarea, care a fost adresată Arhiepiscopului de Mechelen-Bruxelles, Jozef De Kesel, în numele Papei. El a spus că Pontiful și-a exprimat “profunda compasiune față de cei răniți, față de familiile lor și față de toți cei care contribuie la eforturile de ajutorare”, și s-a rugat ca Domnul să le aducă mângâiere. Pontiful “condamnă din nou violența oarbă care a provocat atât de multă suferință, și imploră de la Dumnezeu darul păcii, invocând asupra familiilor îndoliate și asupra tuturor belgienilor binefacerile binecuvântării divine”.

Rugăciunile Papei vin după ce mai mult de 34 de persoane au fost ucise și alte 170 rănite în atacurile din 22 martie de pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, și de la stația de metrou din apropierea clădirilor aparținând Uniunii Europene. Două explozii au lovit aeroportul în jurul orei 8 a.m., ora locală, în zona de plecări. Potrivit BBC, un procuror belgian a declarat că este foarte probabil ca exploziile să fi fost cauzate de “un terorist sinucigaș”.

Potrivit relatărilor, împușcături și strigăte în limba arabă au putut fi auzite înainte de explozii, și o vestă explozibilă nedetonată a fost găsită după atacuri. O oră mai târziu, în toiul orei de vârf, o altă explozie a lovit stația de metrou Maelbeek din Bruxelles. Atacurile au făcut ca Belgia să ridice la maxim nivelul de alertă privind atacuri teroriste, și aceasta la doar patru zile după ce Salah Abdeslam, principalul organizator al atacurilor din Paris de anul trecut, a fost arestat în Bruxelles.

Exprimaţi-vă opinia