Autocarul în care se aflau victimele tragicului eveniment – EPA

RV 21 Mar 2016  Papa Francisc și-a exprimat condoleanțele și apropierea sa spirituală față de familiile victimelor care și-au pierdut viața în urma accidentului rutier care a avut loc duminică la Freginals, în nordul Spaniei. Telegrama Sfântului Părinte i-a fost transmisă episcopului Enrique Benavent Vidal al diecezei spaniole de Tortosa.

„Am primit cu multă întristare”, se citește în telegrama Papei, „vestea dureroasă despre tragicul accident rutier, care a dus la moartea unui grup de tineri studenți. Mă rog pentru ca Dumnezeu să dea odihna veșnică celor decedați, să îi întărească pe cei din familiile îndoliate și, de asemenea, mă rog pentru recuperarea celor răniți”.

În scrisoarea semnată de Secretarul de Stat, cardinalul Pietro Parolin, Sfântul Părinte îl roagă pe episcopul Vidal să transmită condoleanțele sale familiilor îndoliate de pierderile suferite și binecuvântarea apostolică.

Printre cele 13 persoane decedate se numără și o studentă de origine română de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, aflată în Spania prin programul Erasmus.

(rv – I. Ursuleac)

Exprimaţi-vă opinia