Un gest concret de milostivire în Postul Mare. Să deschidem poarta milostivirii și în sufletul nostru. – RV


 RV 16 Mar 2016 Situația creștinilor din Orientul Mijlociu și Colecta din Vinerea Mare sunt tema centrală a unei mese rotunde care va avea loc vineri, 18 martie 2016, la Roma. La eveniment vor participa cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregației pentru Bisericile orientale, părintele Jacques Mourad, care a reușit să scape din mâinile teroriștilor și alți invitați.
 „În acest an jubiliar suntem mai mult ca niciodată îndemnați să ne arătăm milostivirea și apropierea față de frații noștri din Orientul Mijlociu”, spunea cardinalul Sandri în Scrisoarea, din acest an, pentru Colecta din Vinerea Mare. Pe parcursul acestor ani de război, prelatul a făcut mai multe vizite în Irak și în Orientul Mijlociu pentru a face cunoscută și vizibilă solidaritatea papei Francisc față de creștinii persecutați.

Părintele Jacques Mourad este un preot siro-catolic, prior al mănăstirii „Mar Elian”, din Siria. La 21 mai 2015 a fost răpit de autointitulata grupare teroristă „Statul islamic” și a reușit să scape din mâinile lor după cinci luni de prizonierat.

Persecuția creștinilor din Orientul Mijlociu nu s-a încheiat. Episodul cel mai recent a avut loc la 4 martie, în orașul Aden, din Yemen, când teroriștii islamiști au intrat în Casa Carității surorilor Maicii Tereza de Calcutta și au ucis 14 persoane, printre care și patru călugărițe. Însă răpirile, discriminările, persecuțiile și fuga sunt experiențe comune pentru mulți creștini din aceste ținuturi. În fața acestei situații mulți creștini se întreabă ce ar putea face. Iar Biserica le răspunde că un gest concret este acela de a contribui la Colecta din Vinerea Mare.

(rv – I. Ursuleac)

Exprimaţi-vă opinia