Salutul papei Francisc din seara alegerii sale ca succesor al sfântului Petru – EPA


 RV 7 Mar 2016 Cu ocazia împlinirii a trei ani de pontificat ai papei Francisc, la Roma va avea loc o veghe de rugăciune, de 24 de ore, intitulată „Trei ani cu papa Francisc”. Programul de rugăciune începe sâmbătă, 12 martie, și se va desfășura în biserica „Sfântul Laurențiu in Piscibus”, situată în imediata apropiere a Pieței „Sfântul Petru”.
În această biserică se păstrează de 33 ani Crucea pe care sfântul Ioan Paul al II-lea le-a dat-o tinerilor cu ocazia primei Întâlniri Mondiale a Tineretului, desfășurată în anul 1983. Particularitatea acestei inițiative, în Anul extraordinar al Milostivirii, este posibilitate de spovada pe întreaga durată a evenimentului, asigurată de preoți care se vor schimba la anumite intervale de timp, pentru a oferi tuturor celor care doresc iertarea Domnului. Veghea de rugăciune va începe sâmbătă, 12 martie, la ora 22:00, cu o adorație euharistică, urmată de Sfânta Liturghie solemnă de deschidere, și se va încheia la miezul nopții de duminică. Pe lângă rugăciunea continuă în biserică, programul mai prevede și alte activități, cum ar fi participarea la Angelus în Piața „Sfântul Petru” sau cina cu persoanele fără adăpost.

La inițiativă iau parte 20 de realități ecleziale, care vor anima prin rotație o oră de rugăciune. Printre acestea se regăsesc Frații franciscani ai Imaculatei, Legionarii lui Cristos, Mișcarea apostolică și Grupul de rugăciune „Lumina Mariei”. „Invităm cu bucurie toți tinerii, grupurile de rugăciune, asociațiile și ordinele religioase”, afirmă organizatorii, „să participe împreună cu noi la acest moment de rugăciune pentru Suveranul Pontif și pentru binele Bisericii! Este un eveniment promovat pentru a-i încredința lui Isus pontificatul și viața Sfântului Părinte, după cum el însuși ne cere cu fiecare ocazie: «Rugați-vă pentru mine». Acesta este răspunsul nostru din inimă”.

(rv – I. Ursuleac)

Exprimaţi-vă opinia