• 08 Mar 2016

Papa va semna pe 15 martie decretul de canonizare a Maicii Tereza de Calcutta. Biroul de presă al Sfântului Scaun, informând că “marți 15 martie 2016, la ora 10, în sala Consistoriului din Palatul Apostolic al Vaticanului, Sfântul Părinte Papa Francisc va prezida celebrarea Orei a treia urmând apoi să aibă loc Consistoriul ordinar public pentru canonizare”, a mai multor Fericiți printre care și a Fericitei Tereza de Calcutta.

La 17 decembrie, Papa Francisc a aprobat decretul care a recunoscut mijlocirea Fericitei în minunea întâmplată unui om de naționalitate braziliană, grav bolnav la creier și care a obținut în 2008 o vindecare extraordinară și totală. Maica Tereza de Calcutta (Skopje 1910 – Calcuta, 1997), de etnie albaneză, a fost beatificată de Papa Ioan Paul al II-lea, la 19 octombrie 2003.În timpul rugăciunii Angelus de duminică, 6 martie 2016, Papa a menționat-o pe Maica Tereza când a amintit de cele patru maici din ordinul ei ucise în Yemen. “Mă rog pentru ele și pentru ceilalți oameni uciși în atac, cât și pentru membrii familiilor lor. Maica Tereza să le însoțească pe fiicele sale în ceruri și să mijlocească pentru pacea și respectul sacru pentru viața umană”, a spus Suveranul Pontif.

Pe 15 martie se aștepaptă să fie aflată data la care Maica Tereza va fi ridicată la cinstea altarelor, dar mai ales locul unde va avea loc ceremonia (în ultimele luni episcopii indieni i-au cerut Papei ca aceasta să aibă loc în Calcutta și nu, așa cum probabil se va întâmpla, la Roma, în timpul Jubileului Milostivirii).

Traducere: ACC

Sursa:www.lastampa.it; e-communio.ro

Exprimaţi-vă opinia