08.03.2016, Roma (Catholica) – În contextul celor „24 de ore pentru Domnul”, vineri a fost lansată aplicația rețelei mondiale de rugăciune a Papei, numită „Click to Pray”. Conform pr. Frederic Fornos SJ, directorul internațional al rețelei amintite (cunoscută și ca Apostolatul Rugăciunii), aplicația urmărește ca utilizatorii să se roage de trei ori pe zi la intențiile Papei, în comuniune cu întreaga Biserică, fiind astfel „mai aproape de Inima lui Isus prin rugăciunea pentru umanitate”.

Aplicația este valabilă pentru iPhone, Android și Windows Phone. „În acest An Sfânt al Milostivirii, catolicii sunt invitați în mod special să se roage la intențiile Sfântului Părinte; de aceea am ales să lansăm această aplicație. Este în fapt o platformă de comunicare în mai multe rețele sociale pentru a mobiliza omul spre misiunea Bisericii”, a explicat pr. Fornos. Aplicația este astfel legată de o pagină Facebook, de un cont Twitter și unul YouTube, cu un newsletter și un blog care să extindă această rețea internațională de rugăciune din care fac deja parte 35 de milioane de persoane din 98 de țări.

Dacă actualmente aplicația include limbile franceză, portugheză, spaniolă și engleză, de la anul se vor adăuga italiana, chineza, indoneziana, coreeana și alte limbi. Amintim că intențiile Papei sunt promovate din acest an și de videoclipuri lunare, titrate în limba română pe Catholica.ro. Aplicația pentru mobile a apărut ca proiect în Portugalia, având imediat succes, cu 80.000 de utilizatori.

Exprimaţi-vă opinia