În weekend-ul 4-6 martie, la Centrul Manresa, tinerii ne-am adunat pentru a ne reculege “între prisosință și risipă”. Întâlnirea a fost centrată pe două texte biblice: parabola fiului risipitor, respectiv textul pagecărții lui Iona.

Un grup de 50 de persoane ne-am evaluat și îmbunătățit relația cu Dumnezeu prin prisma celor două texte principale. Dar mai mult decât îmbunătățirea acestei relații, am conștientizat prezența continuă a lui Dumnzeu-Tatăl și infinita milostivire pe care El ne-o oferă.

Modalitățile care ne-au revelat cele mai sus menționate au fost într-un număr larg, pentru ca fiecare să se poată regăsi. Asftel am avut parte de: sfinte Liturghii, adorație nocturnă (în cadrul celor 24 de ore pentru Domnul), meditații tematice și individuale, accesul la sacramente, asistență spirituală, comuniune și împărtășire în cercurile magis. Acesta din urmă a fost unul dintre momentele preferate pentru noi, prin care exeperiența individuală este împărtășită grupului, îmbogățirea fiind reciprocă, iar punctele pe care le percepem drept lipsuri ne devin “temă de casă”.

DSC00147

Mai presus de a transpune noi în cuvinte ceea ce am simțit și trăit, vă lansăm invitația de a participa personal la viitoarele reculegeri.

Gabriel Costel Munteanu

DSC_8780

Exprimaţi-vă opinia