RV13898_Articolo
5 martie 2016. Papa Francisc este profund îndurerat de vestea uciderii, în Yemen, a patru călugărițe din rândul Misionarelor Carității, împreună cu alte 12 persoane, în timpul unui atac terorist. Într-o telegramă semnată de cardinalul Secretar de Stat, Pietro Parolin, Sfântul Părinte le transmite rudelor victimelor asigurarea privind rugăciunile sale pentru cei care și-au pierdut viața în acest act de violență diabolică și fără niciun sens.
De asemenea, Pontiful se roagă pentru ca acest masacru “să trezească conștiințele, să conducă la o schimbare a inimii și să inspire toate părțile implicate în conflict să depună armele și să întreprindă o cale a dialogului.”
Papa le cere tuturor, în numele lui Dumnezeu, “să renunțe la violențe, să reînnoiască propria angajare în favoarea țării (Republica Yemen), în special pentru cei mai nevoiași, persoane pe care călugărițele Maicii Tereza de Calcutta au încercat să le slujească.
Pontiful dă binecuvântarea apostolică tuturor acelora care suferă din cauza violenței, în special călugărițele din congregația Misionarele Carității, după cum se spune în încheierea telegramei.
Două dintre călugărițele ucise erau ruandeze, una era indiană și, cea de-a patra, era din Kenya. Deocamdată, superioara mănăstirii furnizează informații poliției care deține trupurile celor patru călugărițe și ale celorlalte persoane ucise în timpul atentatului.
Vârstnicii găzduiți în structura de caritate gestionată de misionarele carității sunt cu toții în viață, însă – potrivit informațiilor avute până în prezent – atacatorii au sechestrat un preot salezian indian, Tom Uzhunnalil, care locuia în structura luată cu asalt și care se afla în capelă, în rugăciune, în momentul iruperii teroriștilor.
Mons. Paul Hinder, vicar apostolic în zona Arabiei Saudite, care a transmis știrea, a vorbit despre un semnal clar, spunând că atacul are legătură cu sfera religioasă. “Noi știam că situația era dificilă și că misionarele carității au fost și în trecut ținta unor atacuri, aflându-se în condiții riscante, însă au decis să rămână în orice situație, slujirea aproapelui chiar și în condiții riscante făcând parte din spiritualitatea lor”.
RV/AM

 

12800314_10207552718715091_7380146361631312326_n

Exprimaţi-vă opinia