IMG_5492În data de 26 martie, Marșul pentru viață 2016 se va desfășura în peste 100 de orașe din România și Republica Moldova. Marșul pentru viață, devenit o tradiție a ultimilor ani, are sprijinul Patriarhiei Române și binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Asociația Studenți pentru Viață, inițiatorul demersului, susține că mesajul pe care vrea să îl transmită prin tema acestui an, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, are scopul de a trage un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mare de avorturi. „Marșul pentru viață 2016” va avea loc în data de 26 martie 2016, în mai multe orașe din România și Republica Moldova.

Biserica Ortodoxă Română subliniază în permanență importanța familiei și a darului vieții umane, atât pentru om, cât și pentru societate. Familia este instituția cea mai afectată social, economic și moral în ultimii ani. De altfel, cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Centrul de Presă al Patriarhiei Române a susținut mediatizarea în anii 2014 și 2015 a „Marșului pentru viață”. Acest demers a dus la dublarea în fiecare an a numărului orașelor unde s-a organizat campania și la creșterea numărului de participanți, după cum a precizat Alexandra Nadane, președinte al Asociației Studenți pentru viață.

Biserica, prin misiunea ei, încurajează adopția și contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulți și consideră că instituția familiei trebuie apărată și respectată. „Marșul pentru viață 2016”, cu tema „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, este organizat de mai multe asociații și organizații nonguvernamentale creștine din România și Republica Moldova.

Sursa: Basilica.ro

Exprimaţi-vă opinia