3 martie 2016. “Click to Pray” (Dă click și roagă-te) este aplicația mobilă pentru Iphone, Android, Windows Phone și rețelele de socializare precum Facebook, Twitter și Youtube, lansată în noiembrie 2014 de Apostolatul Rugăciunii din Portugalia, în colaborare cu agenția “La Machi”. Creată pentru a-i ajuta pe tineri să se roage împreună cu Sfântul Părinte, aplicația “Click to Pray”  iese în luna martie cu o nouă versiune îmbunătățită. Proiectul aplicației a fost prezentat în data de 7 august 2015, în cadrul unei audiențe private acordată de papa Francisc Mișcării Euharistice a Tinerilor.

O nouă platformă digitală a rețelei mondiale de rugăciune
Noua versiune va deveni platforma digitală a Rețelei mondiale de rugăciune a Papei (disponibilă deocamdată doar în engleză, franceză, spaniolă și portugheză dar, de la anul viitor și în chineză, indoneziană, coreeană, italiană și alte limbi) pentru diferite dispozitive și diverse formate. Aplicația se adresează tuturor acelora care, în acest An al Milostivirii, doresc să se roage cu Papa pentru marile probleme cu care se confruntă omenirea și pentru misiunea Bisericii din zilele noastre.

Prezentarea inițiativei, la Radio Vatican
Prezentarea inițiativei este programată pentru data de 4 martie, la Radio Vatican, cu prilejul inițiativei  “24 de ore pentru Domnul”. Inițiativa mondială dedicată unei zile de adorație euharistică și de spovezi în toate diecezele lumii este lansată de Consiliul Pontifical pentru Noua Evanghelizare, cu sprijinul papei Francisc, ca o “expresie autentică a necesității rugăciunii”.

La conferința de presă de prezentare, intervin: părintele Frédéric Fornos SJ, director internațional al Rețelei Mondiale de Rugăciune a Pepei, împreună cu asistentul său Juan Della Torre, director al agenției La Machi, împreună cu două persoane din echipa sa. De asemenea, au fost invitați: părintele Tommaso Guadagno SJ, director al Mișcării Euharistice de Tineret, prezentarea fiind moderată de Sean Patrick Lovett, responsabil al secției în limba engleză de la Radio Vatican.

RV/AM

 

Exprimaţi-vă opinia