Papa s-a întâlnit cu copiii protagoniști ai cărții “Iubirea de dinaintea lumii” – RV


 27 februarie 2016. În data de 22 februarie, a avut loc o întâlnire privată dintre papa Francisc și copiii protagoniști ai cărții “Iubirea de dinaintea lumii. Papa Francisc le scrie copiilor”, apărută recent la editura Loyola Press a părinților iezuiți, volumul conținând răspunsuri la întrebări adresate pontifului de către copii.
 Întâlnirea cu micuții veniți din țări aparținând diferitor continente a avut loc într-una din sălile adiacente aulei Paul al VI-lea.

“Întrebările cele mai dificile nu mi le-au pus profesorii la examene, ci copiii”, a spus Sfântul Părinte în cadrul întâlnirii, explicând că “întrebările celor mici sunt  cele mai dificile pentru că ei au capacitatea de a vedea esențialul”.

Salutând pe fiecare copil în parte, pontiful a dialogat cu ei, dorind să afle de unde proveneau, cu tipica sa curiozitate și simpatie. Copiii i-au făcut daruri papei Francisc, printre cadourile primite numărându-se bomboane de ciocolată belgiene, sirop de arțar canadian, un fluier irlandez, un mic vas filipinez confecționat din scoici, o pereche de ghete australiene, dulciuri siciliene și o statuetă din Kenya. Fetiței chineze, papa Francisc i-a mărturisit că se roagă zilnic pentru China în fața unei icoane a Fecioarei Maria de la She Shan.

Copiii,  cărora – se știe – nu le lipsește curiozitatea, i-au adresat papei întrebări. Una dintre acestea s-a referit la aspectul cel mai frumos din viața unui pontif: “A fi cu lumea, a fi aproape de persoane de toate vârstele, bătrâni, copii, tineri, fiecare învățându-te ceva despre viață, făcându-te să trăiești viața, să strângi legături cu oamenii”, a răspuns Sfântul Părinte, adăugând că pentru a fi fericiți în viață este necesară construirea punților de legătură cu alte persoane.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia