• 15 Feb 2016

A se simți îngrijiți, iubiți și însoțiți. Acestea sunt leacurile cele mai importante indicate de papa Francisc în discursul adresat micilor pacienți, familiilor acestora și personalului medical de la Spitalul Pediatric „Federico Gómez” din capitala mexicană Ciudad de Mexico. Această instituție se îngrijește anual de un număr însemnat de copii, afectați de tumori și malformații congenitale. Sfântul Părinte a spus că pe lângă tratamentul medicamentos este foarte importantă și „terapia afectivă”.

Suveranul Pontif a fost întâmpinat în sunet de clopot, tras de doi copii vindecați de cancer, pentru a marca victoria contra bolii și pe versurile imnului „Ave Maria”, cântat de o tânără pacientă. Emoția care se citea în ochii, surâsurile și pe chipul copiilor s-a reflectat și în privirea plină de iubire a Papei, care a spus: „mulțumesc pentru căldura cu care m-ați întâmpinat. Mulțumesc pentru atenția cu care îi îngrijiți și însoțiți pe copii. Mulțumesc pentru efortul celor care fac tot ce este mai bine pentru a vă putea vindeca cât mai repede. Este important, pentru copii, să se simtă îngrijiți și însoțiți, să se simtă iubiți și să știe că dumneavoastră căutați modalitatea cea mai bună pentru a-i îngriji. Tuturor acestor persoane le spun: «mulțumesc»”.Vizibil încântat și plin de duioșie, papa Francisc i-a binecuvântat pe copii, pe cei din familiile lor și personalul medical. „Doresc să vă binecuvântez”, a spus Pontiful, „vreau să-l implor pe Dumnezeu să vă binecuvânteze pe voi, rudele voastre și toate persoanele care lucrează în această casă și fac în așa fel încât surâsurile să continue să crească în fiecare zi. Toate persoanele care nu doar cu medicamente, ci și cu „terapia afectivă”, ajută ca acest timp să fie trăit cu bucurie”.

În încheiere, Sfântul Părinte i-a îndemnat pe copii să închidă ochii și să-și deschidă inimile Sfintei Fecioarei de la Guadalupe. „O avem pe Mama noastră”, a spus Papa, „să-i cerem să ni-l ofere pe Fiul său, Isus. Să închidem ochii și să să-i cerem ceea ce inima noastră dorește astăzi”.

(rv – I. Ursuleac)

 

Sursa:ro.radiovaticana.va

Exprimaţi-vă opinia