Papa Francisc12.02.2016, Vatican (Catholica) – Papa Francisc i-a salutat pe reporterii care i s-au alăturat în zborul care îl duce astăzi în Havana, unde se va întâlni pentru scurt timp cu Patriarhul ortodox rus Kiril. Directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun, pr. Federico Lombardi, a spus că Sfântul Părinte a avut „o întâlnire frumoasă” cu jurnaliștii și a numit călătoria „foarte importantă”.

Părintele Lombardi a spus că Papa a subliniat că este ultima călătorie apostolică de care se ocupă Alberto Gasbarri, coordonatorul călătoriilor papale, mulțumindu-i pentru cei 47 de ani de slujire în Vatican. Valentina Alazraki, de la „Televiso” din Mexic, i-a dat Papei Francisc un sombrero pentru a marca această călătorie în țara ei. Sfântul Părinte le-a spus jurnaliștilor că a primit de la ea câteva filme cu comedianul mexican Cantiflas, la începutul acestei săptămâni, ca să îl ajute să se pregătească pentru călătorie. Filmele, a explicat Pontiful, l-au făcut să râdă bine.

„Dorința mea profundă este să mă opresc în fața Fecioarei de la Guadalupe, acest mister care este studiat și studiat și studiat și nu există explicație umană”, a spus Papa Francisc în timpul zborului, adăugând că și oamenii de știință afirmă că imaginea este „o lucrare a lui Dumnezeu”.

Corespondentul de la Wall Street Journal, Francisc X. Rocca, a trimis un mesaj via Facebook, din avion, descriind ca „neobișnuită” și „impresionantă” întâlnirea cu Noel Diaz de la televiziunea catolică ESNE din Los Angeles. „Pe când era copil în Tijuana, Mexic, Diaz lustruia încălțări pentru bani. Astăzi a îngenuncheat pe culoar și i-a lustruit Papei încălțările, apoi i-a dăruit o trusă de lustruit, făcută manual”, scrie Rocca. „Diaz i-a spus Papei că îi oferă acest cadou ca amintire a eforturilor necunoscute ale oamenilor obișnuiți și onești din Mexic și din rândul imigranților în SUA.”

Răspunzând unor informații din presă despre o vizită papală în Columbia, Papa Francisc a spus că ar putea vizita țara în 2017 dacă vor fi progrese în dialogul pentru pace dintre guvern și Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC).

Exprimaţi-vă opinia