Joseph Fiennes08.02.2016, Roma (Catholica) – Actorul Joseph Fiennes consideră că recenta sa întâlnire cu Papa Francisc a fost „un vis”, și s-a declarat impresionat de „autenticitatea” Sfântului Părinte. Într-un interviu pentru ZENIT, acordat joi, 4 februarie 2016, actorul englez, cunoscut pentru diferitele sale roluri de succes, în particular pentru cel din filmul „Shakespeare in Love”, a vorbit despre faptul că a juca într-un film bazat pe viața Mântuitorului este o experiență inegalabilă. Pe lângă filmul „Risen”, al cărui debut în cinematografe va avea loc în 19 februarie, a vorbit și despre recenta sa întâlnire cu Papa, participând la audiența generală din Vatican, și a împărtășit de ce se simte atât de conectat cu acest Papă și de ce crede că mulți simt la fel.

Întrebat care sunt speranțele și așteptările lui de la filmul în care joacă rolul tribunului Clavius, un ofițer roman care investighează, după înviere, dispariția trupului lui Cristos, Fiennes a declarat că speră ca audiența diversă, formată din credincioși, necredincioși, agnostici, iubitori de cinema etc., „să poată sta cu toții împreună în sală și să plece cu ceva semnificativ din experiența acestui film”. Despre felul în care l-a atins în mod special acest film care îl are în centru pe Isus Cristos, actorul a remarcat că filmul nu tratează partea grea și dureroasă a răstignirii. „Ceea ce m-a atras cu adevărat a fost faptul că începem cu Învierea și încheiem cu Înălțarea la cer, și acest lucru este înălțător”.

Despre întâlnirea cu Papa Francisc, o oportunitate pe care o ai „o dată în viață”, a declarat: „În mod normal, miercurea îmi fac cumpărăturile de la mijlocul săptămânii, în supermarket-uri, dar să fiu cu familia mea în Vatican, în prezența Papei, a fost de-a dreptul un miracol, un vis, o binecuvântare. Este un minunat om modern cu care mă simt cu adevărat conectat. Și știu că milioane simt la fel. Este ‘Papa oamenilor’. Pentru mine, a dat mărturie despre aceasta doar prin prezența sa și prin conectarea cu oamenii și cu mine… Simt că faptul că alege să își ducă singur servieta, că nu îmbracă veșminte foarte bogate și nici nu stă într-un apartament imens într-un palat – acestea vorbesc multor oameni”.

„Mulți oameni privesc la marii lideri spirituali care se conectează cu ei și la nivelul de bază al existenței umane, ca și la cel spiritual. Și nu există nici o îndoială că este profund conectat spiritual și de asemenea profund autentic”. Legat de vizita „incredibilă” în Vatican, a spus: „Nu cred că fetele mele vor înțelege decât când vor fi mai mari ce experiență a fost. Dar cu siguranță soția mea și socrii mei o înțeleg. Ei sunt romano-catolici. Eu am fost botezat romano-catolic”. Actorul a avut ocazia să viziteze cu familia sa Bazilica San Pietro: „Oriunde te uiți, există o istorie, există o narațiune. Mari artiști au comunicat această istorie prin operele lor… Și acum cred că modalitatea s-a schimbat, de la marmură la filme… Este incredibil să faci parte din ceva ce ajunge la atât de mulți oameni, cu narațiunea unui film.”

Exprimaţi-vă opinia