03.02.2016, Cracovia (Catholica) – Ziua Mondială a Tineretului va reuni în luna iulie milioane de tineri în Polonia, la Cracovia. La scale mai mici, evenimentul este deja în plină desfășurare, ca drum de pregătire pentru grandioasa întâlnire din vară. Între aceste frumoase inițiative care se desfășoară atât la nivel local cât și la nivel mondial se numără și o nouă campanie intitulată „Rugăciune pentru Milostivire” (#PrayForMercy). Cracovia este tărâmul Divinei Milostiviri. În Anul Sfânt al Milostivirii, fiecare dintre noi este dator să primească și să împartă această milostivire fără margini a lui Dumnezeu și celorlalți.

Începând cu luna februarie, tinerii din întreaga lume sunt invitați să se roage Coronița Divinei Îndurări, cu intenții speciale în fiecare săptămână. Astfel, campania de rugăciune se va desfășura după cum urmează: fiecare săptămână din lună va primi o intenție specială de rugăciune – prima săptămână cu intențiile Papei, a doua săptămână cu intenții pentru ZMT, iar următoarele săptămâni cu intenții universale.

Tot săptămânal, pe pagina Ziua Mondială a Tineretului de pe Facebook (pagina oficială a evenimentului în limba română) vor fi publicate: în fiecare zi de luni intenția săptămânii; în fiecare zi de miercuri referințe cu privire la intenția săptămânii; în fiecare zi de vineri citate din Sfinții Patroni ZMT (Sfântul Ioan Paul al II-lea și Sfânta Faustina) cu privire la intenția săptămânii. De asemenea, comitetul ZMT de la Cracovia se va ruga în fiecare zi Coronița Divinei Îndurări. Două decade din această rugăciune se vor recita în altă limbă în fiecare zi a săptămânii și vor putea fi urmărite prin aplicația Periscope, după cum urmează: luni – poloneză @sdm_pl; marți – portugheză @jmj_pt; miercuri – engleză @wyd_en; joi – spaniolă @jmj_es; vineri – Italiană @gmg_it.

Intenția pentru prima săptămână de rugăciune este grija față de Creație. Vă invităm cu drag și pe voi, dragi tineri, să luați parte la acest frumos lanț de rugăciune mondială în Anul Sfânt al Milostivirii! Vă puteți ruga acasă, la școală, la serviciu, împreună cu prietenii voștri, cu familia, în comunitatea din care faceți parte. „Nimic nu ne face să iubim un om mai mult decât o face rugăciunea” (William Law). Fiți, așadar, ambasadori ai Milostivirii! (Raluca Cocuț pentru ZMTRomania.ro)

Exprimaţi-vă opinia