SUA. De sfântul Valentin, Săptămâna Națională pentru Căsătorie – RV

28 ianuarie 2016. Între 7 și 14 februarie, în Statele Unite ale Americii, se sărbătorește Săptămâna Națională pentru Căsătorie. Promovată de Conferința Episcopilor din Statele Unite, inițiativa dorește să reafirme sprijinul episcopatului american în favoarea “cuplurilor de soți și logodnici”, fiind totodată o ocazie pentru a reafirma că sacramentul căsătoriei este “un dar și o binecuvântare”. Nu întâmplător, Săptămâna Națională pentru Căsătorie se încheie în ziua de 14 februarie, ziua comemorării liturgice a sfântului Valentin, transformată de noua religie a consumismului în “ziua îndrăgostiților”, văzută doar ca prilej pentru noi achiziții și divertisment.

2015: An important pentru familie
Inițiativa episcopatului din Statele Unite este propusă în contextul unor aspecte care pun la grea încercare căsătoria și familia tradițională. În Mesajul transmis cu prilejul inițiativei de președintele Comisiei pentru laici, căsătorie și familie din cadrul Conferinței Episcopale, J. Malone, se amintește îndeosebi sentința prin care, în luna iunie, Curtea Supremă a dat undă verde căsătoriei dintre persoane de același sex în toate cele 50 de State. Însă, anul 2015 s-a distins și prin ocazii importante de reafirmare a valorilor familiei, printre acestea numărându-se și vizita Papei Francisc în Statele Unite pentru Ziua Mondială a Familiei, care a avut loc la Philadelphia, eveniment care a oferit familiilor din întreaga lume oportunitatea de a-și aprecia și promova identitatea.

12 februarie: Zi specială de rugăciune și penitență
În Mesajul transmis credincioșilor americani cu ocazia Săptămânii Naționale pentru Căsătorie, Mons. J. Malone îi îndeamnă pe credincioși să participe, în data de 12 februarie, la o Zi specială de rugăciune și penitență dedicată respectării darului căsătoriei și familiei în Statele Unite ale Americii și, totodată, închinată soților și soțiilor, pentru a rămâne fideli unul altuia chiar și în momentele cele mai dificile ale vieții de cuplu.

 

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia