Papa Francisc și nunțiul apostolic în România și R. Moldova, arhiepiscopul Miguel Maury Buendia. – RV

 RV 25 ian 2016. Papa Francisc l-a numit azi nunțiu apostolic în R. Moldova pe arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, care își păstrează misiunea de nunțiu apostolic în România. Spaniol, arhiepiscop titular de Italica, noul nunțiu apostolic în R. Moldova îi urmează în misiunea diplomatică arhiepiscopului spaniol Francisco-Javier Lozano. Atât noul cât și fostul nunțiu în R. Moldova au îndeplinit misiunea de nunțiu apostolic și în România.
Născut în 1955 la Madrid, în Spania, mons. Maury Buendía a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în iulie 1987. După diferite misiuni în mai multe țări, a fost chemat din 2004 la Secția pentru Raporturile cu Statele din cadrul Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun. În 2008 a fost numit arhiepiscop titular de Italica și nunțiu apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.

La 5 decembrie 2015, papa Francisc l-a numit nunțiu apostolic în România. Înaintea arhiepiscopului Maury Buendia, misiunea diplomatică de nunțiu apostolic în România și R. Moldova a fost îndeplinită până în iulie 2015 de arhiepiscopul spaniol Francisco-Javier Lozano.

Tot luni, noul nunțiu apostolic în România și R. Moldova, mons. Maury Buendia, a fost primit în audiență privată de Sfântul Părinte.

(rv – A. Dancă)

Exprimaţi-vă opinia