24.01.2016, România (Catholica) – Pe 24 ianuarie a.c. s-au împlinit 14 ani de la lansarea sitului Catholica.ro. De atunci și până astăzi peisajul în internetul catolic românesc s-a schimbat mult, îmbogățindu-se constant. Sub umbrela Catholica.ro au apărut în acești ani multe alte situri, precum Magisteriu.ro, Credinta-Catolica.ro, Cateheza.ro și altele. Acum, la ceas aniversar, avem bucuria să mai anunțăm două situri: Spovada.ro, respectiv CatehezeBiblice.ro.

În contextul Jubileului Milostivirii am considerat o urgență lansarea unui sit care să vină în ajutorul credincioșilor pentru a experimenta milostivirea divină în scaunul de Spovadă. Pentru aceasta situl Spovada.ro oferă în acest moment o bogăție de materiale prin bunăvoința Editurii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, a Editurilor Presa Bună și Sapientia din Dieceza de Iași, respectiv a Editurii Viața Creștină a Eparhiei de Cluj-Gherla. Pe lângă aceste materiale preluate din cărți și broșuri tipărite, sau din articole de pe net (ex: Lumea.Catholica.ro), există și materiale scrise special pentru această inițiativă, în secțiunile „De ce?” și „Cum?” În timp ce în intenție mai sunt și alte materiale și idei pentru situl Spovada.ro, conținutul actual este deja suficient de bogat ca să îi poată ajuta pe cei care nu au practicat Spovada (niciodată sau de mult timp), dar și pe cei care o practică dar doresc mai mult la acest capitol.

De ce un sit privind Spovada? În pagina Despre citim: „Biserica Catolică știe că astăzi mulți oameni trăiesc nu doar pe continentele geografice, ci și pe continentul digital, iar datoria ei de a răspândi Vestea cea Bună se aplică și pe acest nou continent. Parte a Veștii Bune este și faptul că moartea și învierea lui Isus Cristos ne-a câștigat iertarea păcatelor, pe care Biserica o administrează în numele Celui care a fondat-o. De aceea am dorit să scoatem aceste informații (despre Spovadă) din cărțile care nu se găsesc în biblioteca oricui, dintre pereții bisericilor unde – din păcate – nu vin toți să le audă, și să le oferim pe o platformă accesibilă oricui are internet, fie că îl accesează de pe calculator, de pe tabletă sau telefon.”

Totodată anunțăm și situl CatehezeBiblice.ro, rod al colaborării cu pr. Mihai Tegzeș din Eparhia de Oradea. Pe acest sit se găsesc traduse cateheze biblice ale pr. Silvano Fausti. În timp se vor găsi comentarii la mai toate cărțile Scripturii, dar pe moment comentariile privesc Apocalipsa (integral) și Evangheliile după Luca și Matei (parțial). În perioada următoare vor apărea comentarii privind prima Epistolă către Tesaloniceni.

Exprimaţi-vă opinia