RV 23 Ian 2016  „Găsiți noi modalități de a vesti tuturor «miracolul» milostivirii lui Dumnezeu”, a scris papa Francisc în mesajul său adresat episcopilor filipinezi cu ocazia celei de-a 112-a adunări plenare, care are loc la Cebu. Scrisoarea Sfântului Părinte a fost citită de nunțiul apostolic din Filipine, monseniorul Giuseppe Pinto, în timpul Liturghiei de deschidere.
 În mesajul său, Papa subliniază că misiunea principală a Bisericii este de a anunța „iubirea infinită a lui Dumnezeu” față de toți oamenii. În acest sens, papa Francisc și-a exprimat convingerea că Jubileul Milostivirii poate fi o adevărată ocazie spre „a ne fixa o privire mai atentă asupra milostivirii pentru a putea deveni un semn mai eficace al acțiunii Tatălui în viețile noastre”.

În atenția întâlnirii Conferinței episcopale filipineze se află mai multe teme, printre care și viitoarele alegeri prezidențiale și legislative de la 9 mai. Un loc important în cadrul dezbaterilor îl ocupă cel de-al 51-lea Congres Euharistic Internațional, care începe duminică, 24 ianuarie, la Cebu. La deschidere vor participa peste 10 mii de persoane din toată lumea. Lucrările vor reuni 20 de cardinali și 50 de episcopi asiatici. Tema aleasă pentru congres este „Cristos în voi, speranța măririi”. Papa Francisc va fi reprezentat de cardinalul Charles Maung Bo, arhiepiscop de Yangon.

(rv – I. Ursuleac)

Exprimaţi-vă opinia