• 20 Ian 2016

În cadrul Audienței generale de miercuri, 20 ianuarie 2016, desfășurată în Aula „Paul al VI-lea” din Vatican, papa Francisc i-a salutat pe participanții vorbitori de limba franceză, engleză, germană, portugheză, arabă, poloneză și, bineînțeles, italiană.

Ideea de bază a fiecărui salut s-a concentrat pe Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. În salutul adresat pelerinilor de limbă arabă, Suveranul Pontif a spus că „Botezul ne face frați, fii ai Tatălui, frați ai lui Isus și templu al Spiritului Sfânt; ne amintește vocația noastră comună de a duce Vestea cea Bună până la marginile Pământului”.

Un salut cordial a fost adresat membrilor Institutului Ecumenic de la Bose, în Nordul Italiei. Această comunitate monahală ecumenică a fost fondată de Enzo Bianchi și pusă în slujba unității creștine. Aici trăiesc călugări și călugărițe de religie creștină, de diferite confesiuni: catolici, protestanți și ortodocși.

Atenția papei s-a mai îndreptat către tineri și bolnavi. Acestora din urmă le-a spus: „dragi bolnavi, oferiți suferințele voastre pentru unitatea Bisericii lui Cristos”.

(rv – I. Ursuleac)

Sursa:ro.radiovaticana.va

Exprimaţi-vă opinia