Papa Francisc a botezat 26 de copii în Capela Sixtină duminică, 10 ianuarie 2016, sărbătoarea ”Botezul Domnului” – RV

 

 RV 10 ian 2016. Înainte de rugăciunea ”Angelus” papa Francisc a celebrat duminică, 10 ianuarie 2016, Sfânta Liturghie și botezul a 26 de copii, 13 băieți și 13 fetițe. Ritul sacru a avut loc în Capela Sixtină la ora 9.30. În cea mai mare parte sunt copiii familiilor care lucrează la diferite instituții ale Curiei Romane și administrația Sfântului Scaun. Pontiful a îndemnat mamele prezente să-i alăpteze pe copii dacă vor plânge, chiar dacă se află în spațiul liturgic, și a încurajat părinții ca moștenirea cea mai prețioasă pe care să o lase copiilor să fie credința Bisericii.
 Pp. Francisc: «Patruzeci de zile după naștere, Isus a fost dus la Templu. Maria și Iosif l-au dus ca să-l pună înaintea lui Dumnezeu. Astăzi, în sărbătoarea Botezului Domnului, voi, părinții, i-ați adus pe copiii voștri să primească Botezul, să primească ceea ce ați cerut la început, când eu v-am făcut prima întrebare: ”credința, eu vreau pentru copilul meu credința”. Credința este transmisă astfel de la o generație la alta, ca un lanț, în decursul timpurilor.Cu trecerea anilor, acești băieți și fetițe vor sta în locul vostru cu un alt fiu, cu nepoții voștri, și vor cere același lucru: credința. Credința pe care ne-o dă Botezul. Credința pe care Duhul Sfânt astăzi o aduce în inima, sufletul și viața acestor copii ai voștri.Voi ați cerut credința. Când vă va pune în mână lumânarea aprinsă, Biserica vă va spune să păstrați credința în acești copii. Iar la sfârșit, nu uitați că moștenirea cea mai prețioasă pe care voi o puteți lăsa copiilor voștri este credința. Aveți grijă să nu se piardă, să o facă să crească și să o dea mai departe ca moștenire.

În această zi de bucurie pentru voi, vă urez să fiți capabili de a face să crească în acești copii credința iar cea mai mare moștenire pe care să o primească de la voi să fie chiar credința».

(rv – A. Dancă)

Exprimaţi-vă opinia