Începând din 6 ianuarie, Papa Francisc va încredința intențiile de rugăciune, cea universală și cea pentru evanghelizare, unui mesaj video. – ANSA

5 februarie 2016. Începând cu luna ianuarie a acestui an, Papa Francisc va încredința intențiile de rugăciune, cea universală și cea pentru evanghelizare, unui mesaj video. Data de 6 ianuarie marchează startul ineditei inițiative care aparține Apostolatului Rugăciunii, înregistrarea video fiind realizată în colaborare cu Centrul Vatican de Televiziune și cu agenția de știri “La Machi”.

Privitor la această inițiativă, colegul nostru Alessandro Gisotti, de la redacția centrală în limba italiană, l-a intervievat pe părintele iezuit Frederic Fornos, directorul internațional al Apostolatului Rugăciunii:

Părintele Fornos: “Apostolatul Rugăciunii este rețeaua mondială de rugăciune a Papei, o rețea de rugăciune în slujba umanității care are de înfruntat diverse problematici și în slujba misiunii Bisericii. Intențiile de rugăciune ale Papei sunt destinate să ne ajute la conștientizarea și la buna înțelegere a provocărilor reale cu care se confruntă umanitatea, fapt care ne ajută să fim mai implicați în viața lumii, prin solidaritate, milostivire și compasiune..”

Prin această inițiativă, se dorește să se transmită credincioșilor sentimentul autenticei implicări a pontifului în provocările cu care se confruntă omenirea, mai ales prin rugăciune. Cu doar câteva zile în urmă, vorbindu-le copiilor și tinerilor coriști, care aparțin federației internaționale “Pueri Cantores”, le-a spus că, pentru 2016, și-a asumat angajamentul personal de a se ruga mai mult, noua inițiativă a Apostolatului Rugăciunii răspunzând acestei dorințe a Sfântului Părinte.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia