Treizeci de mii de tineri s-au reunit la Valencia, în Spania, cu ocazia anualei întâlniri europene, cu desfășurare între 28 decembrie și 1 ianuarie. – AP


 28 decembrie 2015. Treizeci de mii de tineri s-au reunit la Valencia, în Spania, cu ocazia anualei întâlniri europene, cu desfășurare între 28 decembrie și 1 ianuarie. Întâlnirea a zeci de mii de tineri europeni și nu numai, al cărui nume este „Pelerinajul de încredere pe Pământ”, a fost inițiată de Fratele Roger la sfârșitul anilor 1970, ajungând în acest an la cea de-a 38-a ediție.
Cu prilejul întâlnirii de la Valencia, Papa Francisc a transmis un mesaj, semnat de cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin, prin care participanții sunt îndemnați să devină “oaze de milostivire”, în special pentru “numeroșii migranți care au atât de mare nevoie să fie primiți”.

Papa apreciază alegerea tinerilor de a voi să aprofundeze, în cadrul adunării lor anuale, tema milostivirii și le mulțumește pentru angajarea lor în acest sens, “cu toate forțele creative și de imaginație specifice tinereții”, după cum se spune în mesaj.

Pontiful îi îndeamnă pe tineri să nu renunțe la urmarea parcursului îndurării, spunându-le: “Și voi doriți ca Milostivirea să se exprime în toate dimensiunile sale, inclusiv în cele sociale. Papa vă încurajează să continuați pe această cale, să aveți curajul Milostivirii care va face astfel încât să o primiți nu doar voi înșivă, în viața voastră, dar și să fiți aproape de cei aflați în dificultate. Voi știți că Biserica este prezentă aici pentru întreaga umanitate și, acolo unde se află creștini, fiecare ar trebui să poată afla o oază de Milostivire. Comunitățile voastre pot deveni chiar astfel de oaze de milostivire”.

În mesajul adresat participanților la “Pelerinajul de încredere pe Pământ”, întâlnirea europeană a tinerilor organizată de Comunitatea ecumenică din Taizé, Papa îl amintește pe fondatorul acesteia, pe Fratele Roger, spunând despre el că-i iubea pe cei săraci, pe cei mai dezavantajați, pe cei care în aparență nu contau nimic, știind să arate – prin propria viață – că rugăciunea se însoțește cu solidaritatea umană.

În încheierea mesajului se spune: “Prin experiența voastră de solidaritate și de milostivire să fiți în măsură să trăiți această fericire exigentă, atât de bogată de semnificație, la care vă cheamă Evanghelia”.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia