Într-o telegramă, Papa Francisc și-a exprimat sentimentele de durere și apropierea sufletească față de rudele victimelor atacurilor teroriste din Filipine. – OSS_ROM


 28 decembrie 2015. În Filipine, a ajuns la 9 bilanțul victimelor unui atac înfăptuit de milițienii jihadiști într-un sat creștin din sudul țării. Într-o telegramă, Papa Francisc și-a exprimat sentimentele de durere și apropierea sufletească față de rudele victimelor. Totodată, Pontiful și-a înălțat rugăciunea astfel încât să fie garantată siguranța și protecția tuturor popoarelor din regiune, solicitând ca dialogul, toleranța și pacea să permită fiecărei persoane să trăiască fără teamă.
 De asemenea, Sfântul Părinte adresează un apel tuturor credincioșilor, implorându-i să refuze violența în numele lui Dumnezeu, deoarece Dumnezeu este iubire, invocând daruri abundente de consolare și milostivire și forță asupra tuturor persoanelor lovite de această tragedie.

Responsabili ai atentatului au fost așa-numiții „luptători pentru libertate” (BIFF) Bangsamoro, formațiune jihadistă care se opune dialogului dintre guvern și susținătorii independenței din cadrul “Frontului de eliberare Moro”, care dorește separarea insulelor din arhipelag, cu o majoritate musulmană. Circa 200 de jihadiști, apropiați Statului Islamic, au atacat satul de creștini în noaptea de Crăciun. Armata din Manila a intervenit pentru a-i opri pe insurgenți, cauzând cel puțin cinci victime în rândul atacatorilor. Purtătorul de cuvânt al armatei a spus că intervenția sa i-a împiedicat de rebeli în acțiunea de atacare a altor sate unde ar fi putut provoca alte victime.

RV/AM

Exprimaţi-vă opinia