• 20 Dec 2015

În cadrul Anului Sfânt al Milostivirii Consiliul Pontifical pentru Noua Evanghelizare, a prezentat aplicația pentru dispozitive mobile „Misericors”. Aceasta este un cadou special făcut de Polonia pentru Biserica universală cu ocazia Anului Milostivirii, dar și pentru aniversarea papei, care joi, 17 decembrie 2015, a împlinit 79 de ani.

Aplicația „Misericors”, disponibilă în opt limbi, pregătită pentru smartphone, este un răspuns la apelul papei Francisc de a face opere de bine. „Visul meu stăruitor este ca poporul creștin să reflecteze în timpul Jubileului asupra operelor de milostivire trupească și spirituală”, a scris Sfântul Părinte în Bula pentru Jubileul Milostivirii.

„Misericors” este prima aplicație interactivă din Biserică. Ea conține exemple de opere de milostivire, însă oferă și posibilitatea împărtășirii propriilor opere de bine în mod interactiv. Aplicația invită la practicarea milostivirii în viața cotidiană, dar stimulează și rugăciunea personală și comunitară. Îi invită pe cei ce o folosesc în lumea virtuală să își ajute aproapele în lumea reală, prin convingerea că binele pe care îl oferim altora se întoarce mereu și se multiplică.

Proiectul are ca scop proclamarea Milostivirii Divine prin intermediul noilor tehnologii, îndeplinirea operelor concrete de milostivire și rugăciunea comunitară, în special coronița Divinei Îndurări. De asemenea, propune rugăciunea zilnică la ora 15, oferind și un fragment din Jurnalul sfintei Faustina Kowalska, ”secretara” Milostivirii Divine.

Aplicația pentru dispozitive mobile „Misericors” a fost idea unui grup de persoane cucerite de Milostivirea Divină. Acest grup este format din doi preoți și zece laici. Peste puțin timp aplicația va fi disponibilă și pentru iPhone.

„Misericors” a fost inaugurată în prima zi a Anului Milostivirii. Președintele Consiliului Pontifical pentru Laici, cardinalul Stanisław Ryłko, a afirmat că aplicația va fi un instrument extraordinar pentru pregătirea Întâlnirii Mondiale a Tineretului care va avea loc la Cracovia, de la 26 la 31 iulie 2016.

Proiectul este prezent și pe rețelele de socializare Facebook, Twiter, Snapchat și pe portalul http://misericors.org.

(rv – I. Ursuleac)

Sursa:ro.radiovaticana.va

Exprimaţi-vă opinia