Papa Francisc17.12.2015, Vatican (Catholica) – Papa Francisc va deschide vineri, 18 decembrie 2015, o Poartă Sfântă la un recent renovat centru pentru persoane fără locuință, condus de Biserică, în apropiere de gara principală a Romei. La centrul Caritas din Gara Termini din Roma, care oferă un pat și o mâncare pentru sute de persoane în fiecare seară, este afișat logoul Anului Milostivirii, înfățișându-l pe Isus Bunul Păstor, logo realizat de Marko Ivan Rupnik. La deschiderea Porții, în 18 decembrie, Papa Francisc va avea ocazia să vadă și el căminul și cantina care sunt numite după fondatorul Caritas Roma, Don Luigi Di Liegro, și Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea.

Vorbind la inaugurarea noului centru, pe care l-a descris ca un loc al demnității și al primirii, actualul director al Caritas Roma, Mons. Enrico Feroci, a citat cuvintele lui Don Luigi, care a spus: “Un oraș în care un om suferă mai puțin este un oraș mai bun”. Aceste cuvinte sunt inscripționate pe pereții noii cantine, care deservește până la 600 de persoane fără locuință în fiecare seară și oferă un necesar respiro față de străzile de afară, unde oamenii pot veni pentru căldură, contact cu ceilalți și o masă bună. Căminul are dormitoare primitoare cu 200 de paturi, fiecare cu propria culoare.

A fost nevoie de ani de muncă și cooperare pentru ca atât cantina cât și căminul să fie gata pentru vizita jubiliară a Papei Francisc, după cum a explicat Fulvio Ferrari, inginerul șef responsabil pentru proiect. “Am muncit timp de doi ani… în ultimele 6 luni am lucrat puternic și pentru Jubileu”. El a mai declarat că crede că Papa Francisc a ales să deschidă o Poartă Sfântă aici deoarece acest centru pune slujirea în inima misiunii Bisericii. Este un centru care oferă speranță și ajutor tuturor celor care trec pragul lui, în acest Jubileu al Milostivirii tot mai mulți oameni având nevoie de astfel de serviciu.

Exprimaţi-vă opinia